360 de absolvenți ai științelor educației vor fi angajați în școlile din țară, începând cu 1 septembrie

  • 29 Iunie 16:55
360 de absolvenți ai științelor educației vor fi angajați în școlile din țară, începând cu 1 septembrie

360 de tineri, absolvenți ai științelor educației, urmează să se angajeze din 1 septembrie în instituțiile de învățământ din țară. Dosarele lor au fost declarate eligibile dintr-un număr de peste 480 depuse în cadrul unei campanii lansate de Ministerul Educației și Cercetării. Totuși, ținta autorităților este un număr de 500 de tineri specialiști, motiv pentru care în iulie va fi organizată etapa a doua de selectare, transmite IPN.

Ministrul Educației, Dan Perciun, a declarat într-un live că această campanie a avut ca obiectiv stimularea și încurajarea a cât mai mulți absolvenți să meargă în instituțiile de învățământ după ce finalizează studiile la științele educației sau la alte specialități conexe.

În total, 1.800 de locuri au fost prezentate pentru repartizare. De asta, la mijlocul lunii iulie va avea loc a doua etapă de înregistrare. Obiectivul nostru ambițios este să avem 500 de tineri care merg în școală începând cu 1 septembrie. Sperăm să ne apropiem de acest obiectiv”, a mai spus Dan Perciun.

Absolvenții specialităților pedagogice care se vor angaja în câmpul muncii pe una dintre funcțiile didactice vacante vor beneficia în primii 5 ani de activitate de indemnizație în valoare de 200 de mii de lei, în cazul absolvenților de universități, și 160 de mii de lei pentru absolvenții de colegii. De asemenea, va fi redusă la 75% norma didactică în primii 5 ani de activitate, vor fi oferite compensații în valoare de 4.000 de lei anual pentru procurarea materialelor și utilajelor didactice.

Pentru cei care vor alege să meargă în mediul rural sau în centrele raionale li se va oferi compensarea cheltuielilor pentru închirierea spațiului locativ și consumul de energie termică și electrică. La fel, tinerii specialiști vor beneficia de concedii de 62 de zile, asistență din partea cadrului didactic mentor în primii 5 ani de activitate, dar și alte facilități.

Citiți și: 

Absolvenții de la Pedagogie pot participa la concursul funcțiilor vacante în școli. Aceștia vor beneficia de mai multe facilități

Guvernul a aprobat: indemnizații unice în valoare de 200 de mii de lei pentru tinerii pedagogi

1900 de funcții didactice vacante. MEC promite creșteri salariale, sporuri și mai multe oportunități

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
35,24
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:5,14 m/s
Tue
27
Wed
25
Thu
21
Fri
22
Sat
23
Arhivă Radio Chișinău