Guvernul a aprobat: indemnizații unice în valoare de 200 de mii de lei pentru tinerii pedagogi

  • 05 Iunie 18:37
Guvernul a aprobat: indemnizații unice în valoare de 200 de mii de lei pentru tinerii pedagogi

Absolvenții facultăților de pedagogie vor primi o indemnizație unică în primii 5 ani de activitate didactică în mărime de 200 de mii de lei. De indemnizație unică de 160 de mii de lei, în aceleași condiții, vor beneficia și absolvenții programelor de studii profesional-tehnice. Acestea, dar și alte măsuri privind combaterea deficitului de cadre didactice și atragerea mai multor tineri în pedagogie, au fost aprobate astăzi de Guvern, precizează MEC într-un comunicat de presă publicat astăzi, 5 iunie.

Prin majorarea indemnizațiilor unice, dar și prin acordarea unui șir de facilități pentru tinerii pedagogi, Ministerul Educației și Cercetării își propune consolidarea resurselor umane în sistemul educațional, precum și creșterea atractivității și a prestigiului profesiei de cadru didactic”, a declarat secretarul de stat Adriana Cazacu.

Pe lângă indemnizațiile unice, tinerii specialiști angajați în funcții didactice vor mai beneficia de compensarea cheltuielilor în primii 5 ani de activitate pentru închirierea spațiului locativ, în mărime de 1000 de lei lunar, și pentru consumul de energie electrică și termică,  în mărime de 3000 lei anual, dacă activează în instituțiile publice de învățământ general din mediul rural, din centrele raionale și din UTA Găgăuzia.

Documentul aprobat prevede și procedurile aferente procesului de repartizare în  câmpul  muncii a absolvenților programelor de studii profesionale din domeniul educației. Repartizarea absolvenților în funcțiile didactice vacante se va realiza printr-un concurs desfășurat de MEC.

Pentru a participa la concursul de repartizare în câmpul muncii, absolvenții vor depune la minister un dosar de participare. Mai multe informații privind condițiile de participare pot fi accesate aici.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
30,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:2,06 m/s
Thu
23
Fri
25
Sat
25
Sun
26
Mon
27
Arhivă Radio Chișinău