20 de suspecți după atacul de la Bardo

  • 21 Martie 2015 21:37
20 de suspecți după atacul de la Bardo

Autoritățile tunisiene au arestat peste 20 de suspecți după atacul de la muzeul Bardo soldat cu uciderea a 20 de turiști străini și trei tunisieni, a anunțat guvernul sâmbătă, 21 martie, citat de Reuters.

Sute de tunisieni au participat la o slujbă în catedrala din Tunis sâmbătă în memoria victimelor, ceremonie la care au fost prezenți și miniștri din guvern. 

Potrivit guvernului, cei doi atacatori au fost antrenați în tabere jihadiste din Libia înainte de atacul de la muzeul din incinta clădirii parlamentului. Turiști japonezi, francezi, polonezi, italieni și columbieni se află printre cei uciși în atac.

Autoritățile au arestat peste 20 de persoane, dintre care zece sunt suspectate de implicare directă în atacul de la muzeul Bardo, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Mohamed Ali Aroui.

„Există o campanie la scară largă împotriva extremiștilor”, a mai spus el.

Ministerul de Interne a dat publicității și o fotografie a unui alt suspect și le-a cerut tunisienilor să ajute cu informații.

La patru ani după o revoltă populară care l-a înlăturat pe președintele Zine El-Abidine Ben Ali, Tunisia și-a încheiat tranziția la democrație prin organizarea de noi alegeri, adoptarea unei noi constituții și realizarea unui compromis politic între politicienii laici și partidele islamiste.

Atacurile amenință însă să lovească economia unei țări care se bazează puternic pe fluxul turiștilor străini către stațiunile sale de pe plajă sau alte obiective, notează Reuters. Autoritățile au întărit măsurile de securitate la hoteluri și alte locuri turistice.

„Acest atac va avea un impact, fără nicio îndoială. Dar până acum am avut doar un număr mic de anulări. Dimpotrivă, avem parte de sprijin din partea țărilor vestice și a agențiilor de turism”, a declarat ministrul turismului, Salma Loumi, pentru Reuters, informează Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE:  Știri
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău