1 decembrie - Ziua Națională a României

  • 01 Decembrie 2015 08:56
1 decembrie - Ziua Națională a României

Ziua Națională a României este sărbătorită astăzi în București și în alte orașe din țară cu parade militare, concerte și evenimente speciale.

Bucureștenii sunt așteptați de la ora 11,00 în Piața Constituției pentru parada de 1 Decembrie la care participă militari români, dar și invitați din străinătate. Tot în București, la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol, are loc la această oră (8.00), o ceremonie militară de depuneri de coroane și jerbe de flori.

Președintele Klaus Iohannis va transmite de la Palatul Cotroceni, de la ora 10,00, un mesaj cu ocazia Zilei Naționale, iar o oră mai târziu se va alătura participanților la parada militară din Piața Constituției.


Premierul Dacian Cioloș care participă, de asemenea, la parada militară din București a transmis aseară un mesaj de Ziua Națională a Românie. Prim-ministrul i-a îndemnat pe românii de pretutindeni să-și unească eforturile pentru o țară mai bună, condusă transparent și cu decență.

Ziua Națională a României este sărbătorită la Alba Iulia prin cea mai mare paradă de până acum. Peste o mie de militari, zeci de vehicule și aparate de zbor participă la defilarea din capitala Marii Uniri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău