„Adevăratul motiv” pentru care Dodon a fost în Italia (Revista presei)

  • 14 Martie 2017 09:58
„Adevăratul motiv” pentru care Dodon a fost în Italia (Revista presei)

Revista presei din 14 martie 2017

Mocanu, despre „adevăratul MOTIV” pentru care Dodon a fost în Italia: Cu cine s-ar fi întâlnit șeful statului și ce ar fi pus la cale? Scrie Ziarul National. Publicația scrie, citându-l pe Președintele mișcării politice „Antimafia”, Sergiu Mocanu, susține că președintele Igor Dodon s-ar fi întâlnit în Italia cu patronul Companiei „Itera”, Igor Makarov, cel care deține controlul asupra centralei electrice de la Kuciurgan. Potrivit lui Mocanu, șeful statului ar urma ca prin intermediul fratelui său, care de asemenea a fost cu el în Italia, să preia o parte din beneficiile firmelor-căpușă, prin intermediul cărora este livrat curentul electric consumatorilor din R. Moldova. Sergiu Mocanu mai spune că beneficii de la firmele –căpușă ale lui Makarov ar fi avut familiile foștilor președinți ai R. Moldova, Lucinschi, respectiv Voronin, iar acum și Igor Dodon ar vrea să se aleagă cu ceva. „Voronin a preluat aceste beneficii, iar în octombrie 2002 l-a decorat pe Igor Makarov cu ordinul „Gloria Muncii”. Acum a venit un nou președinte pro-rus, iar Plahotniuc, cel care a preluat afacerea de la familia Voronin, a decis să-i cedeze o parte din beneficii lui Dodon. De aceasta Dodon a fost acolo cu fratele său, care ar trebui să fie managerul și administratorul acestor beneficii pentru familia președintelui”, a menționat Mocanu.

Dodon calcă pe grebla Preşedintelui Lucinschi, Plahotniuc aplaudă, titrează Adevărul. După numai două luni de aflare în funcţie, Preşedintele Igor Dodon a anunţat deja că doreşte modificarea Constituţiei. În mod ironic, după Adevărul, Dodon e pe calea de a repeta greşeala celui de-al doilea preşedinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, care, de asemenea, a căutat să-şi sporească prerogativele prin modificarea Constituţiei în anul 2000. Cu toate acestea, Lucinschi a pierdut lupta cu Parlamentul şi, involuntar, a deschis calea pentru Vladimir Voronin şi Partidul Comuniştilor, care au dominat politica moldovenească în deceniul următor. Acum, Preşedintele Dodon riscă să-i facă aceeaşi favoare lui Vladimir Plahotniuc, prevede Adevărul.

În opinia ziaristului Răzvan Voncu de la aceeași publicație, gol pe dinăuntru şi pe dinafară, simplă marionetă a lui Plahotniuc, Dodon nu avea cum să reuşească. De la Moscova s-a întors cu mâna goală, la Bruxelles n-a avut nimeni timp de discursul lui sovietic, la Teheran a fost umilit, la Tiraspol s-au folosit de el, iar basarabenii care lucrează în Occident l-au luat cu pietre. Din nefericire pentru Dodon, însă, nu e suficient să creadă el însuşi în minciunile sale, pentru ca acestea să se transforme în adevăruri. Orice observator lucid ştie că existenţa istorică a acestei forme artificiale, numită Republica Moldova, e departe de a se încheia. Până atunci, Dodon (şi toţi Dodonii care-i vor urma) vor trebui să dea socoteală cetăţenilor. Să le spună de ce nu au făcut absolut nimic din ce au promis şi de ce, în mandatul lor, oligarhii sunt tot mai bogaţi, iar omul simplu, tot mai sărac. Iar asta e mai greu decât să dezgroape nişte lozinci sovietice şi să le repună în circulaţie.

Mărul otrăvit al lui Şalaru: Unirea cu România prin referendum, titrează EVZ.Anatol Şalaru, fost vicepreședinte al PL, fost ocupant a două fotolii de ministru în două guverne de după 2009, a anunţat că lansează un partid nou, care va fi unul unionist. Iar mai nou a declarat, la un post de televiziune, că Unirea cu România poate să fie făcută doar prin referendum, iar autorităţile de la Bucureşti ar trebui să pregătească în acest sens cetăţenii Republicii Moldova. EVZ se întrabă dacă Anatol Șalaru, care a fost la guvernare, nu este la curent că pe banii americanilor și ai europenilor, sute de milioane de dolari, s-au realizat atâtea proiecte, s-au reabilitat sute de kilometri de drumuri, s-au reparat sute de școli și grădinițe, au fost susținute reforme în diferite domenii, iar în consecință moldovenii l-au votat pe Dodon, au votat cu Rusia? Atunci când apar, din când în când, unii „intelectuali” și ne spun cu ton de mentor ba că nu e momentul potrivit pentru unire, ba că poporul trebuie să-și spună cuvântul la referendum, autoarei Ntalaia Hadârcă I se pare că și unii, și alții sunt niște ipocriți care își bat joc de cei mulți și umili și ne au pe toți de proști.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chişinău
24 °C
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:1,5 m/s
Vin
24 °C
Sâm
14 °C
Dum
16 °C
Lun
18 °C
Mar
21 °C

Curs oficial BNM 29 Mai 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6728 -0.0616
USD 16.8771 0.0237
RON 4.2434 -0.0202
UAH 0.6459 0.0016
RUB 0.2706 -0.0015
Arhivă Radio Chișinău