Zinaida Greceanîi, la întrevederea cu Vladimir Kîssa: Parlamentul va încerca să adopte pachetul de proiecte de legi privind Găgăuzia până la 23 decembrie

  • 17 Octombrie 2019 14:49
Zinaida Greceanîi, la întrevederea cu Vladimir Kîssa: Parlamentul va încerca să adopte pachetul de proiecte de legi privind Găgăuzia până la 23 decembrie

Parlamentul R. Moldova va încerca să adopte pachetul de proiecte de legi privind Găgăuzia până la 23 decembrie, când se va sărbători a 25-a aniversare de la constituirea Autonomiei Găgăuze. O declaraţie în acest sens a făcut, ieri, 17 octombrie, speakerul Zinaida Greceanîi, în cadrul unei întâlniri la Chişinău cu preşedintele Adunării Populare a Găgăuziei (APG), Vladimir Kîssa.

Surse din cadrul APG au comunicat agenţiei INFOTAG că ei au discutat problemele actuale ale funcţionării Autonomiei Găgăuze şi interacţiunea Adunării Populare cu Parlamentul ţării.

Kîssa a spus că "examinarea de către Parlamentul Moldovei a "proiectelor de lege găgăuze" este principala problemă la momentul actual". El a amintit că este vorba despre administraţia publică locală, structura administrativ-teritorială a ţării, descentralizarea şi completarea legii privind statutul juridic special al Găgăuziei (Gagauz Yeri), conform modificărilor elaborate de grupul de lucru comun al Parlamentului şi APG, cu participarea experţilor internaţionali.

Speakerul găgăuz a subliniat că "poziţia unanimă a ramurilor legislative şi executive în autonomie constă în faptul ca aceste proiecte de lege să fie adoptate în versiunea iniţială, coordonată cu corpul de deputaţi din Găgăuzia şi susţinută de Preşedintele Igor Dodon".

Greceanîi l-a asigurat pe colegul său că aceste proiecte de lege vor fi iarăşi examinate de noua componenţă a Parlamentului. De asemenea, negocierile vor fi purtate cu toate facţiunile parlamentare în vederea adoptării "proiectelor de lege găgăuze" până la 23 decembrie.

Părţile au discutat şi despre reluarea activităţii grupului comun de lucru cu participarea deputaţilor nou aleşi ai organului legislativ al Moldovei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chişinău
11 °C
nori împrăștiați
Umiditate:20 %
Vint:5,1 m/s
Fri
8 °C
Sat
10 °C
Sun
8 °C
Mon
7 °C
Tue
9 °C

Curs oficial BNM 02 Aprilie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0693 0.1074
USD 18.3389 0.1131
RON 4.1569 0.0218
UAH 0.6624 0.0055
RUB 0.2328 -0.0006
Arhivă Radio Chișinău