Zinaida Greceanîi, Corneliu Furculiță și Constantin Starîș, la conducerea fracțiunii Comuniștilor și Socialiștilor din Parlament

  • 28 Iulie 2021 10:08
Zinaida Greceanîi, Corneliu Furculiță și Constantin Starîș, la conducerea fracțiunii Comuniștilor și Socialiștilor din Parlament

Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor va avea în Parlament o fracțiune din 32 de deputați, iar președintele acesteia va fi Zinaida Greceanîi. Vicepreședinți vor fi deputații Corneliu Furculiță și Constantin Starîș, iar secretar – Vasile Bolea, transmite IPN.

Într-o emisiune la postul public de radio, Vasile Bolea a declarat că deciziile respective urmează să fie anunțate la ședința din 29 iulie. Deputatul a menționat că, potrivit Regulamentului Parlamentului, fracțiunea va avea posibilitate să delege și un vicepreședinte al legislativului. Deocamdată, numele acestuia nu a fost făcut public.

Vasile Bolea a spus că, marți, deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au avut o discuție informală cu deputații Partidului Acțiune și Solidaritate și ai Partidul politic Șor, despre repartizarea comisiilor permanente și componența numerică, repartizarea deputaților în delegațiile parlamentare internaționale. 

În noul Parlament au acces trei formațiuni politice. Este vorba despre Partidul Acțiune și Solidaritate – 63 de mandate, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor – 32 de mandate și Partidul politic Șor – 6 mandate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău