Zinaida Greceanîi s-a retras de la discuțiile cu Blocul ACUM. Care este motivul

  • 11 Aprilie 2019 11:03
Zinaida Greceanîi s-a retras de la discuțiile cu Blocul ACUM. Care este motivul

Reprezentanții Blocului ACUM Alexandru Slusari și Mihai Popșoi au venit la discuțiile cu Partidul Socialiștilor, la invitația lansată ieri.

Președinta Partidului Socialiștilor Zinaida Greceanîi s-a retras de la discuții, pe motiv că nu participă liderii Blocului. Ea a menționat că îi lasă pe vicepreședinții PSRM să continuie discuțiile cu reprezentanții ACUM. 

Amintim că PSRM a invitat, ieri, Blocul ACUM pentru a analiza posibilitatea formării unei majorități parlamentare după a lansat un șir de condiții pentru inițierea negocierilor în vederea creării unei alianțe de guvernare, inclusiv anularea legii prin care banii fraudați din sistemul bancar au fost transformați în datorie de stat, conferirea unui statut special limbii ruse - de limbă de comunicare interetnică. De asemenea, socialiștii cer sporirea împuternicirilor președintelui, inclusiv controlul asupra SIS,  funcția de președinte al Parlamentului, precum și ministerele Apărării și Afacerilor Externe.

Blocul ACUM optează în continuare pentru adoptarea așa-numitului pachet de ”dezoligarhizare” a Republicii Moldova și formarea unui guvern minoritar care să asigure independența instituțiilor statului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău