Ziarul Național/Fosta ministră a Sănătății: 70% din personalul medical infectat cu COVID-19 nu a primit indemnizația de 16 000 de lei: pentru că s-au îmbolnăvit „intenționat” (Revista presei)

  • 12 August 2020 09:37
Ziarul Național/Fosta ministră a Sănătății: 70% din personalul medical infectat cu COVID-19 nu a primit indemnizația de 16 000 de lei: pentru că s-au îmbolnăvit „intenționat” (Revista presei)

„De ce nu se mișcă ancheta miliardului furat?” – un subiect discutat de Europa Liberă cu expertul Ștefan Gligor. În ancheta legată de „furtul miliardului” în 2014 a apărut un element nou: Victoriabank. Apariția acestui element nou nu poate acoperi faptul că ancheta trenează de ani de zile, că a produs un șir nesfârșit de declarații, o comisie parlamentară de anchetă și puține rezultate practice.

Avocatul și expertul în politici publice Ștefan Gligor crede că „Procuratura Generală este într-un impas și este în incapacitatea efectivă de investigare a unei crime atât de vaste și, în consecință, acționează sectorial acolo unde poate apuca un episod sau altul. Expertul nu cred că astăzi Procuratura Republicii Moldova are capacitatea instituțională și de investigație suficientă pentru a rezolva, a soluționa acest caz cu succes și ceea ce vedem noi, astea sunt tentativele dlui Stoianoglo de a face măcar ceva în acest sens”. Expertul mai amintește în acest context că anume Procuratura Anticorupție împreună cu Centrul Național Anticorupție și fosta Procuratură Generală au acoperit jaful miliardului, „laundromatul” și alte crime.

Capitala majorează taxele pentru a astupa găurile în buget, titrează Mold-street. Din cauza crizei care a secat bugetul municipal, autoritățile din Chișinău n-au găsit altă soluție decât să majoreze taxele pentru afacerile locale, comentează publicația economică.

Pandemia de Covid a accentuat vechile probleme cu care se confruntă businessul local, inclusiv marile companii, dar a scos la iveală și altele noi. Mold-street mai informează că unii producători de conserve de fructe și legume din Moldova au fost nevoiți să renunțe la extinderea pe alte piețe, cum ar fi Africa sau China, deoarece autoritățile nu au reușit să negocieze cu guvernele respective acorduri comerciale.

Și sectorul construcțiilor poate rămâne fără angajași, mai atenționează Mold-street.

Ziarul Național reține faptul că 70% din personalul medical INFECTAT cu COVID – 19 nu a primit indemnizația de 16 000 de lei: „Vor rămâne cu ochii în soare, pentru că s-au îmbolnăvit „INTENȚIONAT” sau că nu s-au îmbolnăvit la locul de muncă”, comentează fosta ministră a Sănătății, Ruxanda Glavan, atenționând că autoritățile vor găsi fel de fel de pretexte „să nu plătească” indemnizația respectivă. „Din 3 459 de angajați din sistemul de sănătate infectați cu COVID-19, doar 1 061 au primit indemnizația unică de 16 000 de lei, iar alții 550 urmează să o primească, doar că nu este clar când se va întâmpla acest lucru”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău