Ziarul Național l Maia Sandu: R. Moldova trebuie să scape de Igor Dodon, pentru că acesta ar fi „varianta rusească” a lui Vlad Plahotniuc (Revista presei)

  • 13 Mai 2020 09:29
Ziarul Național l Maia Sandu: R. Moldova trebuie să scape de Igor Dodon, pentru că acesta ar fi „varianta rusească” a lui Vlad Plahotniuc  (Revista presei)

Revista presei din 13 mai 2020

Maia Sandu: „Pericolul nu a dispărut, trebuie să scăpăm republica de Dodon, care este total sub controlul Kremlinului”, titrează Ziarul Național, care o citează pe președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). Maia Sandu susține că R. Moldova trebuie să scape de Igor Dodon, pentru că acesta ar fi „varianta rusească” a lui Vlad Plahotniuc și este total sub controlul Kremlinului.

Aceeași publicație reține și declarația liderului formațiunii Partidul Nostru - Usatîi anunță DEMISIA Guvernului Chicu: „Sunt deja 50 de voturi pentru demiterea lui Chicu. Începe STAREA DE URGENȚĂ pentru Dodon”, comentează acesta.

„Mai lipsește un singur deputat”, titrează și Cotidianul cu referire la declarațiile primarului de Bălți. El susține că Guvernul Chicu ar urma să cadă săptămâna viitoare, iar pentru ca asta să se întâmple mai este nevoie de asigurat votul unui singur deputat.

Ion Chicu califică zvonurile privind demiterea Guvernului drept ,,strategii electorale”, scrie Ziarul de Gardă. Șeful Executivului spune că o posibilă criză politică nu ar afecta Guvernul, dar cetățenii țării în contextul pandemiei de COVID-19. Într-o emisiune la TV8, premierul susține că unii deputați care au făcut parte din majoritatea parlamentară s-au adresat la acesta pentru ,,a rezolva niște întrebări”. Chicu nu a dat niciun nume din motiv că nu deține probe concludente.

Partidul Acțiune și Solidaritate ar putea vota demiterea Guvernului Chicu doar dacă s-ar găsi suficiente voturi pentru crearea și susținerea unui nou Guvern, care ar putea salva RM de criza pandemică și cea economică. În caz contrar, să lași RM fără Guvern pe timp de pandemie ar fi o crimă, a declarat deputatul PAS, Mihai Popușoi la Jurnal TV.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău