Ziarul de Gardă | „Cum explică unul dintre adjuncții procurorului general averea „de milioane” pe care o deține” ( Revista presei )

  • 12 Decembrie 2019 09:39
Ziarul de Gardă | „Cum explică unul dintre adjuncții procurorului general averea „de milioane” pe care o deține” ( Revista presei )

Revista presei din 12 decembrie 2019

R.Moldova riscă să înceapă anul 2020 fără gaze naturale? Ce spun experții și autoritățile - aflați din Ziarul de Gardă, la rubrica Actual.

În aceeași publicație aflați „Cum explică unul dintre adjuncții procurorului general averea „de milioane” pe care o deține”.

Ziarul de Gardă publică un reportaj dedicat împlinirii a 30 de ani de la revoluția română din decembrie ’89. Reporterii Ziarului de Gardă au mers la București și au stat de vorbă cu mai mulți participanți la revoluția care a dus la căderea regimului comunist a lui Ceaușescu. „Și astăzi ne întâlnim cu torționarii noștri pe stradă”, titrează publicația, care scrie despre calvarul prin care au trecut românii care-și doreau libertate în decembrie ’89.

De asemenea, în Ziarul de Gardă de joi, găsiți un articol detaliat despre discriminarea vârstnicilor pe piața muncii. Veți afla care sunt problemele pe care trebuie să le înfrunte atunci când doresc să se angajeze persoanele care se apropie de vârsta de pensionare.

  1. Moldova trebuie să aibă propria strategie de rezolvare a conflictului transnistrean, nu să aștepte anumite deznodăminte în Ucraina, subliniază editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru, în contextul discuțiilor privind conflictul din estul Ucrainei, în cadrul summit-ului recent de la Paris în format Normandia.

Ce înseamnă pentru Republica Moldova și Ucraina înțelegerile făcute la Paris, explică și portalul Deschide.md, care preia o analiză de pe Universul.net. Expertul Eduard Țugui observă că asistăm la un proces tacit de reconfigurare a securității europene, care poate produce un nou ”cordon sanitar” în Europa de Est, precum și slăbirea celor două state ex-sovietice prin croirea de „autonomii extinse„ cu prezență militară și/sau paramilitară rusească. El atenționează că soluționarea conflictului transnistrean poate fi ”împachetată” alături de Ucraina în acest demers geopolitic mai larg, iar politica externă echilibrată – relații aprofundate atât cu Estul, cât și cu Vestul – stipulată în Programul Guvernului Chicu, se pretează perfect cu condiția ”cordonului sanitar”, în timp ce ”statutul special” pentru regiunea transnistreană, pe care îl anunță Igor Dodon pentru anul 2020, pare a fi un trend regional.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău