Zi de doliu în regiunea Odesa, în urma unui atac al armatei ruse asupra unui bloc de locuințe soldat cu moartea a opt civili

  • 03 Martie 10:29
Zi de doliu în regiunea Odesa, în urma unui atac al armatei ruse asupra unui bloc de locuințe soldat cu moartea a opt civili

In regiunea Odesa din sudul Ucrainei astazi va fi zi de doliu în memoria victimelor atacului rusesc cu drone asupra unui bloc de locuințe din orașul-port la Marea Neagră, Odesa.

 
Cele mai recente date centralizate de autoritățile ucrainene indică opt morți, toți civili. Între cei uciși se numără și doi copii, iar operațiunea de căutare sub dărâmături continuă.
 
Procurorul general al Ucrainei a acuzat armata rusă că a lovit intenționat blocul de locuințe, întrucât în apropierea acestuia nu există obiective militare. 
 
Președintele Zelenski a condamnat atacul rusesc cu drone de noaptea trecută de la Odesa. El a mai declarat că invadatorii țintesc clădirile unde locuiesc civili nevinovați. Structura blocului de locuințe de nouă etaje a fost grav avariată. O parte din clădire s-a prăbușit. În total, 18 apartamente au fost distruse, locatarii imobilului fiind nevoiți să fie relocați în centre pentru refugiați.
 
Duminică, în toată regiunea Odesa, dar și în Nikolaev, este declarat doliu în memoria celor uciși, transmite RADIO ROMÂNIA.
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:0,51 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău