Zelenski și Scholz au discutat la reuniunea de la Ramstein despre extinderea cooperării în domeniul apărării, inclusiv producția comună de armament

  • 07 Septembrie 14:55
Zelenski și Scholz au discutat la reuniunea de la Ramstein despre extinderea cooperării în domeniul apărării, inclusiv producția comună de armament

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a informat pe cancelarul german Olaf Scholz cu privire la situația de pe linia frontului și la consecințele rachetelor rusești împotriva poporului ucrainean și a infrastructurii critice, în cadrul unei reuniuni desfășurate la baza americană Ramstein din vestul Germaniei, un loc strategic pentru sprijinul militar occidental, informează unui comunicat oficial.

Cu această ocazie, Volodimir Zelenski i-a mulțumit lui Olaf Scholz pentru întreaga asistență cuprinzătoare, în special militară, primită de Ucraina de la începutul invaziei ruse, scrie caleaeuropeana.ro

„Vă mulțumesc că aceste livrări sunt de natură permanentă. Este foarte important. Este fundamentul luptei noastre de succes pentru independența Ucrainei. Sunt recunoscător că ați contribuit la consolidarea sistemului nostru de apărare aeriană, care salvează vieți”, a declarat președintele Zelenski.

Mai mult, liderul ucrainean a lăudat guvernul Germaniei pentru că a comandat sisteme suplimentare de apărare aeriană de diferite configurații pentru a consolida forțele armate, precum și decizia de a transfera în Ucraina obuziere autopropulsate Panzerhaubitze 2000 și tancuri Leopard 1A5 suplimentare, care a fost anunțată la reuniunea de la Ramstein.

Printre aspectele discutate în cadrul reuniunii s-au numărat punerea în aplicare a acordului bilateral de securitate și posibile domenii de extindere a cooperării în domeniul apărării, inclusiv producția comună de armament.

Liderii au acordat o atenție deosebită punerii în aplicare a formulei de pace. Volodimir Zelenski i-a mulțumit lui Olaf Scholz pentru participarea sa la primul summit inaugural privind pacea.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
16
Fri
17
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău