Zelenski: Planurile militare aprobate de Statul Major „vor fi pe placul ucrainenilor'' și „îi vor supăra pe ocupanți''

  • 06 Octombrie 2022 11:16
Zelenski: Planurile militare aprobate de Statul Major „vor fi pe placul ucrainenilor'' și „îi vor supăra pe ocupanți''

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a dezvăluit în noaptea de miercuri spre joi că planurile militare aprobate într-o reuniune a Statului Major al Comandantului Șef Suprem „vor fi pe placul ucrainenilor" și „îi vor supăra pe ocupanți", transmite EFE.

„Desigur, nu pot dezvălui exact temele care au fost discutate de personal. Însă majoritatea rapoartelor, rapoarte acceptate și planuri aprobate definitiv, vor fi pe placul ucrainenilor. Și cu siguranță îi vor supăra pe ocupanți", a declarat Zelenski în obișnuitul său discurs nocturn.

Totuși, Zelenski a explicat că la reuniune principala chestiune abordată a fost mișcarea trupelor "în sensul eliberării întregului pământ ucrainean și tot ceea ce este nevoie pentru punerea în aplicare a operațiunii noastre de apărare".

Totodată, președintele ucrainean a informat că, în regiunea Herson, au fost eliberate miercuri trei localități: Novovoskresenske, Novohrihorivka și Petropavlivka. El a mai spus că forțele ucrainene au doborât șase drone de fabricație iraniană, transmite Agerpres.

În fine, șeful statului ucrainean a anunțat că a avut miercuri o discuție "foarte bună" cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, căruia i-a mulțumit pentru sprijin și cu care și-a coordonat "următorii pași comuni".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău