Zelenski le cere ambasadorilor țării sale să obțină mai multe arme și sancțiuni împotriva Rusiei

  • 31 Martie 2022 15:22
Zelenski le cere ambasadorilor țării sale să obțină mai multe arme și sancțiuni împotriva Rusiei

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut diplomaților și ambasadorilor țării sale să-și intensifice eforturile pentru ca Ucraina să poată primi mai multe arme și pentru a spori sancțiunile împotriva Rusiei, transmite joi EFE, potrivit Agerpres.

În discursul său de joi dimineață, Zelenski a declarat că, ''dacă nu există nici arme, nici sancțiuni și nici restricții pentru afacerile ruse'', ei, diplomații, ''pot începe să-și caute un alt loc de muncă''.

Ca rezultat al acestei dinamici, președintele Zelenski a comunicat rechemarea de la post a ambasadorilor ucraineni din Maroc și Georgia, țară care are o parte din teritoriu ocupată de către ruși (Osetia de Sud și Abhazia).

''Sunt unii care colaborează cu toată lumea pentru a apăra statul. Pentru ca Ucraina să-și poată câștiga viitorul. Tuturor acestor persoane le mulțumim pentru munca depusă. Și sunt alții care pierd timpul doar pentru a rămâne în funcție. Astăzi am semnat primul decret pentru a-l retrage pe ambasadorul Ucrainei în Maroc. Și ambasadorul Georgiei a fost retras. Aștept rezultate concrete în următoarele zile de la reprezentanții noștri din America Latină, Orientul Mijlociu, Asia de Sud-Est și Africa'', a declarat Zelenski, care a precizat că se așteaptă la aceleași rezultate din partea atașaților militari.

''Aștept aceleași rezultate de la atașații militari în următoarele zile. Frontul diplomatic este unul dintre fronturile cheie. Și toți cei de aici trebuie să lucreze cât mai eficient cu putință pentru a câștiga și a ajuta armata. Fiecare trebuie să lucreze în prima linie a diplomației, așa cum o face fiecare dintre apărătorii noștri pe câmpul de luptă'', a insistat șeful statului ucrainean.

AFP amintește că ambasadorul ucrainean în Georgia a fost rechemat pentru consultări la începutul lui martie, ca urmare a refuzului guvernului de la Tbilisi de a aproba sancțiuni împotriva Rusiei. Totodată, Tbilisi obstrucționează sosirea de combatanți voluntari din Georgia în Ucraina.

Potrivit agenției Ukrinform, la 1 martie Zelenski a anunțat rechemarea ambasadorului ucrainean din Kîrgîzstan.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău