Zelenski îi propune lui Elon Musk să vină în Ucraina după propunerea de pace controversată a miliardarului american

  • 01 Decembrie 2022 08:30
Zelenski îi propune lui Elon Musk să vină în Ucraina după propunerea de pace controversată a miliardarului american

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a criticat miercuri controversatul plan de pace propus de Elon Musk pentru a pune capăt ofensivei Rusiei în Ucraina, invitându-l pe miliardarul american să vină în țara sa devastată de război, transmite Agerpres.

Elon Musk a stârnit controverse pe Twitter în octombrie cu o propunere de plan de pace între Kiev și Moscova. Miliardarul american a sugerat în special ca Peninsula Crimeea să rămână parte integrantă a Rusiei, dar și organizarea de noi referendumuri sub supravegherea ONU în regiunile ucrainene anexate de ruși, precum și statutul de țară neutră pentru Ucraina.

La un eveniment organizat de The New York Times, președintele Zelenski a părut să ia în derâdere propunerea miliardarului american, spunând că acesta ar trebui să vină în Ucraina.
"Cred că, fie cineva are influență asupra lui, fie trage singur concluzii", a declarat Zelenski într-o conferință video cu ocazia DealBook New York Times.

"Dacă vrei să înțelegi ce a făcut Rusia aici, vino în Ucraina și vei vedea totul singur", a spus Zelenski."Și apoi îmi vei spune cum să pun capăt acestui război, cine l-a declanșat și când se poate termina."

În luna octombrie, fondatorul Tesla și SpaceX a lansat un sondaj pe Twitter pentru a-i lăsa pe cei peste 100 de milioane de următori ai săi să voteze planul de pace propus.Volodimir Zelenski a răspuns cu propriul sondaj pe Twitter, în care întreba:"Care @elonmusk îți place cel mai mult?" cu opțiunile "Cel care sprijină Ucraina" și "Cel care sprijină Rusia".

Președintele Vladimir Putin a trimis trupe în Ucraina pe 24 februarie, susținând că scopul acestei ofensive este "denazificarea" acestei țări pro-occidentale. Liderul de la Kremlin a cerut Ucrainei să înceteze ostilitățile și să negocieze după ce a ordonat o mobilizare parțială pentru a-și consolida forțele pe teren. Președintele Zelenski a spus că nu va negocia niciodată cu Rusia cât timp Putin va fi la putere.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău