Zelenski cere noi sancțiuni la adresa Rusiei și consideră că un armistițiu nu face decât să înrăutățească situația

  • 19 Noiembrie 2022 10:49
Zelenski cere noi sancțiuni la adresa Rusiei și consideră că un armistițiu nu face decât să înrăutățească situația

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut vineri noi sancțiuni din partea Occidentului în contextul atacurilor masive cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei, informează Agerpres.

"Este necesar un nou pachet de sancțiuni europene", a spus președintele Zelenski într-un mesaj video adresat studenților irlandezi."Agresiunea rusă nu se oprește nici măcar o singură zi. Așa cum minciunile rusești adresate lumii nu se opresc niciodată. Prin urmare, pentru toate acestea presiunea internațională asupra Rusiei nu ar trebui să se oprească nici măcar o singură zi", a spus președintele Zelenski.

Președintele ucrainean a acuzat Moscova că a încălcat declarația finală a summit-ului G20 din Bali, care a fost susținută și de Rusia, în numeroase puncte. Declarația a subliniat importanța dreptului internațional și a unui sistem multilateral ca garanți ai păcii și stabilității. Cu toate acestea, Rusia continuă să distrugă relațiile internaționale în timp ce pretinde că luptă împreună cu toți ceilalți împotriva acestei destabilizări, a spus el. Moscova își mobilizează toate resursele "pentru a deveni cel mai mare stat terorist din istorie", a susținut președintele Zelenski.

Tot vineri, în declarațiile difuzate la forumul internațional de securitate din Halifax, Canada, președintele Volodimir Zelenski a respins ideea unui armistițiu de scurtă durată cu Rusia, argumentând că aceasta nu ar face decât să înrăutățească lucrurile."Rusia urmărește acum un scurt armistițiu, un răgaz pentru a-și recăpăta forțele. Ar putea fi văzut ca sfârșitul războiului, dar un astfel de răgaz nu va face decât să înrăutățească situația"."O pace cu adevărat reală, durabilă și cinstită nu poate veni decât din distrugerea completă a agresiunii ruse", a adăugat el.

Casa Albă a reiterat vineri că doar președintele Volodimir Zelenski este în măsură să aprobe deschiderea negocierilor dintre Ucraina și Rusia, respingând orice idee de presiune în această direcție asupra Kievului din partea SUA.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău