Zelenski a postat pe Instagram mesajul pe care dorea să-l transmită la finala Campionatului Mondial

  • 18 Decembrie 2022 18:30
Zelenski a postat pe Instagram mesajul pe care dorea să-l transmită la finala Campionatului Mondial

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a difuzat duminică pe contul său de Instagram mesajul pe care a încercat să-l transmită lumii întregi înaintea finalei Campionatului Mondial de fotbal din Qatar, dar FIFA i-a respins solicitarea considerând că aceasta încalcă principiul neutralității politice, relatează Agerpres.

''Acest Campionat Mondial demonstrează încă o dată că disputele între popoare și țări trebuie să se decidă într-un joc curat, nu într-un joc cu foc'', spune Zelenski, cu referire la războiul dintre țara sa și Rusia declanșat în februarie de aceasta din urmă.

''Când jucătorii sunt cei care concurează, ne bucurăm toți de pace'', adaugă președintele Volodimir Zelenski, cerând în continuare în mesajul său ajutor pentru restabilirea păcii în Ucraina.

''Să vedem împreună finala Campionatului Mondial! Și să vedem împreună sfârșitul războiului!'', își încheie el mesajul pe care ar fi dorit să-l transmită în direct înaintea începerii finalei Argentina-Franța, într-un moment de audiență masivă în toată lumea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:2,06 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău