Zeci de mii de cetățeni ai Republicii Moldova au revenit acasă de sărbători

  • 08 Aprilie 2018 16:48
Zeci de mii de cetățeni ai Republicii Moldova au revenit acasă de sărbători

Peste 30 de mii de cetățeni din Republica Moldova au revenit acasă de sărbători. Potrivit Poliției de Frontieră, în utimele 24 de ore, numărul total al persoanelor care au traversat frontiera se apropie de 54 de mii, dintre care mai mult de jumătate s-a înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost Otaci, Aeroportul Internațional Chișinău și Leușeni, notează TVR Moldova.

Angajații Poliției de Frontieră au înregistrat mai multe acțiuni ilegale:

- cinci persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
- patru cetățeni străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
- trei persoane în conflict cu legea și un mijloc de transport au fost reținute.

În punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 53 688 traversări,dintre care un număr mai mare de treceri - 31 987 a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova. Din totalul de traversări persoane un număr de 30 726 a fost cel al cetățenilor din Republica Moldova.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost: Otaci – 8 379 de traversări persoane, Aeroportul Internațional Chișinău – 7 796 de traversări persoane. Leușeni – 7 460 de traversări persoane, Sculeni – 4 153 traversări persoane, Giurgiulești-Galați – 3 131 traversări persoane, Criva – 2 636 traversări persoane, Cahul – 2 483 traversări persoane, Palanca - 2 127 traversări persoane, Costești - 1 766 traversări persoane.

Poliția de Frontieră recomandă cetățenilor verificarea valabilității și statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat, inclusiv pachetul de documente necesar pentru mijlocul de tansport; tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniță, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor în punctele de trecere; consultarea aplicației ”TRAFIC ONLINE” de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău