Zeci de avioane militare chineze au pătruns în zona de apărare a Taiwanului

  • 22 Iunie 2022 15:03
Zeci de avioane militare chineze au pătruns în zona de apărare a Taiwanului

China a trimis 29 de avioane militare, inclusiv bombardiere, în zona apărării antiaeriene de identificare (ADIZ) a Taiwanului, potrivit Ministerului taiwanez al Apărării, informează CNN, citat de DIGI24.ro.

Potrivit sursei citate, Taipeiul a răpuns prin trimiterea mai multor aeronave de luptă pentru a intercepta și alunga avioanele chineze și prin activarea sistemelor de rachete antiaeriene.

Ministerul Apărării din Taiwan a spus că printre avioanele trimise de Forțele Aeriene ale Armatei de Eliberare a Poporului s-au numărat avioane de luptă (17), bombardiere (6), avioane de avertizare și control, avioane concepute pentru războiul electronic, avioane antisubmarin, avioane de spionaj și avioane de realimentare în aer.

Ministrul de externe taiwanez Joseph Wu a spus miercuri că exercițiile militare de amploare ale armatei chineze arată că amenințarea Chinei la adresa Taiwanului este „mai serioasă ca niciodată”, potrivit Reuters.

Incursiunea avioanelor chineze vine la mai puțin de o lună de când Beijingul a trimis 30 de avioane într-o misiune similară. Cea mai mare incursiune de anul acesta a avut loc în ianuarie și a implicat 39 de aeronave militare ale Chinei.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău