Epidemie de gripă, declarată oficial în România

  • 30 Ianuarie 2019 13:37
Epidemie de gripă, declarată oficial în România

Ministrul Sănătății de la București, Sorina Pintea, a anunțat, miercuri dimineață că e declarată epidemie de gripă, deoarece au fost înregistrate trei săptămâni epidemice consecutive și sunt 54 de decese din cauza bolii.

Nu se pune problema instituirii carantinei la acest moment în România din cauza ciculației virusului gripal, a anunțat directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, precizând că aceasta este o măsură luată în situații extreme, iar "noi trăim o situație normală".

"Nu se pune problema de carantină, carantina este adoptată în situații extreme, situație pe care nu o trăim, trăim o situație normală, dacă vreți gripa așa evoluează câteodată în număr mai mare de cazuri față de sezoane anterioare.

Carantina e o masură adoptată extrem de rar, decisă de Organizația Mondială a Sănătății, de obicei. Există un regulament, tratat internațional care stipulează aceste lucruri", a declarat Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 54, de la începutul sezonului, a informat Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău