ELECTORALA 2023. 11 persoane au depus actele astăzi pentru înregistrarea în cursa electorală la alegerile pentru funcția de primar al Chișinăului

  • 19 Septembrie 2023 17:05
ELECTORALA 2023. 11 persoane au depus actele astăzi pentru înregistrarea în cursa electorală la alegerile pentru funcția de primar al Chișinăului

În prima zi de înregistrare a celor care doresc să candideze la alegerile locale din 5 noiembrie, 11 persoane au depus actele la Consiliul electoral de circumscripție Chișinău, pentru a se înscrie în cursa electorală pentru funcția de  primar al capitalei.

Prima poziție în buletinul de vot îi revine lui Vasile Costiuc de la Partidul Democrația Acasă. Locul 2 a fost extras de către reprezentantul Blocului electoral „Ruslan Codreanu”, care l-a desemnat pe fostul primar interimar, Ruslan Codreanu.

Pe locul 3 ar urma să fie candidatul Partidului Acasă Construim Europa, Constantin Butucel, iar pe locul 4 – fostul director al Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor, Ion Ștefăniță, susținut de Mișcarea Respect Moldova, partid creat de fostul deputat democrat, Eugeniu Nichiforciuc.

Candidata Partidului Comuniștilor, deputata Diana Caraman, a extras locul 5, iar candidatului Partidului Acțiune și Solidaritate, deputatului Lilian Carp îi revine poziția a șasea.

Pe locul 7 este fostul ministru al economiei și infrastructurii, Anatol Usatîi, înaintat de Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei. Pe locul 8 – candidatul Partidului Social Democrat European, fostul pretor al sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc.

Mihail Bagas, candidatul Partidului Liga Orașelor și Comunelor, a extras locul 9, iar Ion Bulgac, candidatul Coaliției pentru Unitate și Bunăstare –  locul 10. Candidatul Partidului Socialiștilor, deputatul Adrian Albu, ar urma să fie pe locul 11 în buletinul de vot.

Astăzi a început perioada de depunere a documentelor pentru înregistrarea candidaților la alegerile locale generale din 5 noiembrie, când urmează să fie aleși 898 de primari și 11 058 de consilieri locali. Campania electorală va începe pe 6 octombrie

Consiliul electoral de circumscripție trebuie să decidă în șapte zile privind înregistrarea sau respingerea pretendenților.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:7,2 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
17
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău