Zece mii de copii din Yemen au fost uciși sau mutilați în conflitul izbucnit în 2015

  • 19 Octombrie 2021 15:42
Zece mii de copii din Yemen au fost uciși sau mutilați în conflitul izbucnit în 2015

Zece mii de copii din Yemen au fost uciși sau mutilați după ce coaliția militară condusă de Arabia Saudită a intervenit în martie 2015 în țara din Peninsula Arabică după ce rebelii houthi au înlăturat guvernul de la putere, a declarat marți UNICEF, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

"Conflictul din Yemen tocmai a atins o altă etapă rușinoasă. Sunt 10.000 de copii care au fost uciși sau mutilați din martie 2015", a declarat purtătorul de cuvânt al UNICEF, James Elder, în timpul unei conferințe de presă la sediul ONU Geneva după întoarcerea dintr-o vizită în Yemen.

"Acesta este echivalentul a patru copii în fiecare zi", a spus Elder, adăugând că numeroase cazuri de copii uciși sau răniți nu au fost raportate.

Patru din cinci copii - în total 11 milioane - au nevoie de asistență umanitară în Yemen, în timp ce 400.000 suferă de malnutriție acută și peste 2 milioane nu merg la școală, a mai spus Elder.

Eforturile conduse de ONU pentru a se ajunge la o încetare a focului la nivel național au stagnat în condițiile în care Arabia Saudită și rebelii houthi se opun unui compromis de a pune capăt celor peste șase ani de conflict care a provocat, potrivit ONU, cea mai mare criză umanitară din lume.

Sute de yemeniți sunt afectați de luptele acerbe între forțele guvernamentale și rebelii houthi în guvernoratul Marib (nord), au declarat locuitori și un oficial local săptămâna trecută, după ce luptele pentru controlul asupra regiunii bogate în gaze au condus la strămutarea a circa 10.000 de persoane.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău