ZdG | La vila de la Holercani a Ministerului Justiției a fost instalat un foișor confecționat într-un penitenciar, iar lucrările au fost făcute de patru deținuți (Revista presei)

  • 08 Iulie 2021 09:36
ZdG | La vila de la Holercani a Ministerului Justiției a fost instalat un foișor confecționat într-un penitenciar, iar lucrările au fost făcute de patru deținuți (Revista presei)

Ziarul de Gardă dezvăluie detalii din dosarul „agentului” Damir. Jurnaliștii scriu despre cum finul lui Vladimir Plahotniuc, Dorin Damir, președintele Asociației FEA, a obținut gradul special de comisar.

Damir a fost numit în funcția de ofițer superior sub acoperire al Serviciului extern al Secției nr. 1 ”K” a Direcției nr. 5  a INI în 2017 și tot atunci i-a fost acordat gradul special de inspector superior și pseudonimul „HOLRIO”. Deși nu era permis, lui Damir i-au fost dezvăluite un șir de acte și proceduri secrete care se refereau la activitatea specială de investigații.

„De asemenea, lui Dorin Damir, sub pretextul efectuării unor investigații sub acoperire, i-au fost perfectate acte de identitate (buletin și pașaport), pe termen de un an, pe numele Busuioc Dumitru, acte pe care, potrivit procurorului, Damir le-a folosit în scopuri personale”, mai relevă investigația.

Tot din Ziarul de Gardă, aflăm dintr-o altă investigație care poate fi găsită în ediția printată a publicației, că la vila de la Holercani a Ministerului Justiției, a fost instalat un foișor confecționat într-un penitenciar, iar lucrările au fost făcute de patru deținuți.

În continuare, alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie constituie principalul subiect în presa din Republica Moldova.

Radio Europa Liberă îl citează pe președintele Comisiei Electorale centrale, Dorin Cimil, care spune că așteaptă ca Guvernul să  decidă alocarea unei sume suplimentare de 22,46 de milioane de lei, pentru a organiza alegerile de duminică, 11 iulie. Cimil spune că dacă nu vin banii, reprezentanții autorității electorale vor aplica remediile juridice necesare și vor reacționa în modul corespunzător, inclusiv poate că vor recurge și la măsuri judiciare. Președintele CEC se referă la acționarea guvernului în judecată pentru neexecutarea obligațiilor legale.

Agora.md, precum și alte surse de informare, publică niște imagini video în care ex-președintele Igor Dodon este surprins împușcând mistreți captivi într-un țarc. Filmulețul ar fi fost filmat pe vremea când Dodon deținea funcția de șef al statului, ceilalți prezenți la discuție adresându-i-se cu expresia „domn președinte”. În video, Igor Dodon este îmbrăcat la cravată și este însoțit de mai multe persoane care oferă indicații despre animalele în care să se tragă cu arma. Socialiștii au comentat aceste imagini ca nefiind adevărate, însă oponenții utilizează tehnologii de fabricare a unor video-fake.

Jurnaliștii de la publicația Nordnews de la Bălți, publică imagini în care spun că ar  fi fost agresați fizic de socialiști în scuarul teatrului Național din Bălți. Reporterii publicației ar fi cerut acces în sala teatrului, unde Igor Dodon avea întâlniri cu alegătorii. Mai multe persoane au făcut zid la intrarea în instituție pentru ca reporterii Nordnews să nu aibă acces. Jurnaliștii ar fi fost luați pe sus și îmbrânciți. Socialiștii dau vina pe jurnaliști pentru faptul că s-ar fi comportat agresiv, lucru negat de aceștia.

Tot despre evenimente electorale scrie și protv.md. Jurnaliștii reflectă acțiunea celor de la Alianța pentru Unirea Românilor care au învelit monumentul lui Lenin de la Moldexpo cu sacoșe negre. Membrii partidului declară, citați de postul de televiziune, că acțiunea este una de răspuns la altercațiile cu Partidul Socialiștilor  și pentru faptul că aceștia au călcat tricolorul în picioare.

De campania electorală din Republica Moldova sunt interesați și comentatorii politici de peste Prut. Într-un articol pentru contributors, Alexandru Damian se întreabă „Cui îi e frică de o majoritate pro reforme în jurul Maiei Sandu?” El observă că pentru prima oară, există temerea că schemele de corupție nu vor mai putea fi negociate, iar mimarea reformelor nu va mai fi politică de stat. Alexandru Damian scrie că Voronin și Dodon mizează pe aceleași teme răsuflate cu care s-au obișnuit în ultimele campanii, iar teama de electorat a comuniștilor și socialiștilor s-a văzut în presiunile asupra Comisiei Electorale de a deschide un număr mic de secții în diaspora, deși la ultimele alegeri prezidențiale buletinele de vot s-au terminat în secțiile vestice și cozile au fost kilometrice.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău