ZdG: Când e gata să vorbească Filat, conform promisiunii „Dacă eu o să vorbesc, atunci o să sară în aer tot acest sistem politic din R. Moldova” (Revista presei)

  • 09 Decembrie 2019 09:33
ZdG: Când e gata să vorbească Filat, conform promisiunii „Dacă eu o să vorbesc, atunci o să sară în aer tot acest sistem politic din R. Moldova” (Revista presei)

Partidul Liberal va cere anularea alegerilor din Chișinău, acuzându-l pe primarul Ion Ceban că ar fi mituit alegătorii, dar și că ar fi primit mită imediat după confirmarea mandatului său, scrie Cotidianul.

Dorin Chirtoacă, care este consilier municipal, face referire la faptul că Ion Ceban ar fi „dat o mie de euro mită preotului de la Cruzești la 6 octombrie, în timpul campaniei electorale”. El a declarat astăzi că dacă organele electorale nu au intervenit în acest caz, PL se va adresa în instanță. Dorin Chirtoacă îl mai acuză pe Ceban și de „luare de mită”, făcând referire la reparația din biroul primarului care, potrivit lui Ion Ceban, se face din bani „acordați de prieteni”.

Ziarul Național reține declarațiile de vineri ale deputatului Alexandr Slusari despre „frigăruii” de la Florești, cu participarea lui Dodon și a unui grup de deputați democrați. După ce democratul Dumitru Diacov a confirmat că Eugen Nichiforciuc, colegul său de fracțiune, a organizat un grătar la Florești, unde ar fi participat 17 legislatori de la PD și președintele Igor Dodon, vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, spune că „cina cea de taină” a avut loc după ce s-a constatat la Biroul Permanent că nu toți democrații sunt fericiți să voteze cu socialiștii”. Potrivit deputatului PPDA, „Dodon are nevoie acum să-și securizeze propriul Guvern de orice surpriză. Nu doar al doilea mandat, ci și libertatea lui este pusă în joc. Și nu este carnea de frigărui principală resursă pentru atingerea scopului”, a mai scris Slusari.

Ziarul Național amintește că Biroul Permanent al Parlamentului a respins moțiunea simplă a Blocului „ACUM” împotriva ministrului Apărării, Victor Gaiciuc, cu cinci voturi ale socialiștilor și unul dat de democratul Dumitru Diacov. Monica Babuc nu a susținut respingerea moțiunii, iar Pavel Filip a plecat de la ședință. Joi și vineri, însă, socialiștii au avut destule voturi în cadrul ședinței în plen a Parlamentului pentru a-și aproba proiectele propuse.

E gata Filat să vorbească? – o întrebare din Ziarul de Gardă, care comentează că cea mai stupidă declarație, din câte s-au făcut în două zile de la eliberarea lui Filat este cea venită din partea președintelui Igor Dodon, care s-a declarat surprins de cele întâmplate. Să fii președinte, să controlezi toate instituțiile de drept, de forță și de securitate în stat, să fii asistat de o rețea întreagă de agentură rusească și să te declari surprins de o decizie judecătorească care e la control special de ani de zile, e cel puțin neserios, scrie Ziarul de Gardă. Iar ceea ce este de luat în serios, potrivit publicației, ar fi trei lucruri: declarația Maiei Sandu că guvernul pe care l-a condus nu are nimic cu această decizie și că „Igor Dodon este cel care controlează judecătorii.

Justiția lui Dodon l-a eliberat pe Filat din închisoare”. Doi: eliberarea lui Filat este o provocare. Urmează să vedem de cine a fost pusă la cale și împotriva cui: a Maiei Sandu sau a lui Vlad Plahotniuc. Și trei: promisiunea lui Filat de a vorbi „Și dacă eu o să vorbesc, atunci o să sară în aer tot acest sistem politic din R. Moldova și poate a venit timpul să sară naibii o dată”. Când? Când e gata să vorbească Filat? – se întreabă autorul.

Ce trebuie să ascundă eliberarea lui Filat? – încă o întrebare la același subiect pe Deschide.md. Potrivit publicației ar fi ceva important de tot, pe măsura bombei mediatice declanșate. În opinia autorului, eliberarea lui Vlad Filat din detenție ar fi o fumigena peste știrea cu construcția de aeroporturi în R. Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău