Zalujnîi a declarat că conflictul militar din Ucraina a intrat în impas

  • 02 Noiembrie 2023 09:58
Zalujnîi a declarat că conflictul militar din Ucraina a intrat în impas

Conflictul militar dintre Ucraina și Federația Rusă „a ajuns în impas", de aceea nu trebuie să se aștepte progrese pe front din partea niciuneia dintre părți, a opinat comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujnîi, citat de „The Economist", scrie Rador.

El a recunoscut că „un progres profund și frumos se pare că nu se va întâmpla." După cum a afirmat Zalujnîi, contraofensiva forțelor armate ucrainene nu a fost pe măsura așteptărilor, dar „nici de partea rusă nu există succese pe câmpul de luptă".

Singurul lucru care poate salva situația forțelor armate ucrainene este un brusc salt tehnologic, a adăugat comandantul militar.

„Noi vedem tot ce face inamicul, iar ei văd tot ce facem noi. Pentru a ieși din acest impas, avem nevoie de ceva nou", a precizat comandantul șef al forțelor armate ucrainene. El s-a abținut să spună care va fi posibila desfășurare a acțiunilor de luptă, dacă situația nu se va schimba în viitorul apropiat.

Zalujnîi nu a exclus ca autoritățile ucrainene să fie nevoite „să extindă categoriile de cetățeni care pot fi chemați la instruire sau la mobilizare", întrucât conflictul trece „într-o fază pozițională", lucru „dezavantajos pentru Kiev". Zalujnîi a apreciat că un alt factor critic este „superioritatea Rusiei în ceea ce privește aviația și mijloacele de război radio-electronic".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău