Wizz Air reduce frecvența zborurilor spre unele destinații din cauza coronavirusului

  • 27 Februarie 2020 14:40
Wizz Air reduce frecvența zborurilor spre unele destinații din cauza coronavirusului

Compania aeriană low-cost Wizz Air a informat joi că a decis să reducă frecvența zborurilor spre unele destinații, inclusiv spre cele din Italia, în perioada cuprinsă între 11 martie și 2 aprilie, ca urmare a unei scăderi a cererii pentru bilete, informează Reuters.

Peste 300 de persoane au fost testate pozitiv pentru coronavirus în ultima săptămână în regiunea Lombardia din Italia, regiune care include capitala financiară a Italiei, Milano, în zonă înregistrându-se 10 decese. Pe întreg teritoriul Italiei, peste 400 de persoane au contractat boala, înregistrându-se 12 decese, cel mai grav focar de îmbolnăvire cu coronavirus până la această oră din Europa.

Wizz, companie care se concentrează pe Europa Centrală și de Est, a subliniat că nu a suspendat toate zborurile pe rutele spre Italia și va continua să le deservească, dar la o capacitate mai mică.

Transportatorul aerian a precizat că pasagerii afectați vor fi înștiințați prin e-mail cu cel puțin 15 zile înainte de data programată de plecare a zborurilor anulate. Acestor pasageri le va fi oferită posibilitatea reprogramării zborurilor sau a returnării în totalitate a banilor.

Wizz Air este cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est, care operează o flotă de 120 aeronave Airbus A320 și A321 și oferă mai mult de 700 de rute de la 25 de baze, ce asigură conexiunea între 153 de destinații din 44 de țări.

Compania este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ și este inclusă în calculul indicilor FTSE 250 și FTSE All-Shares. Wizz Air este membră a Asociației Internaționale a Transporturilor Aeriene (IATA) și a Operational Safety Audit (IOSA), companie de referință la nivel global în ceea ce privește recunoașterea siguranței companiilor aeriene, transmite AGERPRES.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău