Washingtonul își exprimă nemulțumirea față de justiția din Georgia

  • 24 Martie 2014 08:50
Washingtonul își exprimă nemulțumirea față de justiția din Georgia

Washingtonul a protestat față de convocarea de către justiția din Georgia a fostului președinte Mihail Saakașvili în mai multe anchete penale.

Parchetul general de la Tbilisi a anunțat sâmbătă că l-a convocat pe fostul președinte pentru a fi interogat în calitate de martor, în special în ancheta asupra morții fostului premier Zurab Jvania, găsit asfixiat în 2005. Alte anchete se referă la deturnarea de fonduri publice de către serviciile de securitate și la confiscarea ilegală a unor bunuri.

Departamentul de Stat de la Washington a exprimat într-un comunicat 'preocuparea Statelor Unite' în fața 'deciziei autorităților georgiene, care ridică preocupări legitime asupra motivațiilor politice”.

Mihail Saakașvili locuiește în prezent în Statele Unite. El a fost înlocuit cu un aliat al miliardarului Bidzina Ivanișvili, al cărui partid a câștigat legislativele din 2012.

Simpatizanții săi sunt de părere că această convocare vizează să îl reducă la tăcere pe Saakașvili după ce el a susținut mișcarea proeuropeană din Ucraina împotriva președintelui destituit Viktor Ianukovici.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău