Washington, orașul pisicilor: Capitala americană a realizat primul său recensământ al felinelor

  • 24 Octombrie 2021 19:33
Washington, orașul pisicilor: Capitala americană a realizat primul său recensământ al felinelor

Recensământul pisicilor din Washington ("DC Cat Count"), o inițiativă desfășurată în ultimii trei ani de apărători ai drepturilor animalelor și de oameni de știință, a avut misiunea de a afla pentru prima dată numărul real al felinelor care trăiesc în capitala Statelor Unite, informează AFP, citat de AGERPRES.

Rezultatul este surprinzător: capitala americană are peste 200.000 de pisici. Jumătate dintre ele trăiesc exclusiv în interior, a precizat Tyler Flockhard, un biolog care a coordonat segmentul științific al acestui proiect.

Cealaltă jumătate este compusă din pisici care aparțin unei persoane și au acces la exterior, pisici vagaboande și aproximativ 3.000-4.000 de pisici sălbăticite, care evită orice fel de interacțiune cu oamenii.

"Nu cred că veți putea găsi un alt animal sălbatic, carnivor, cu o asemenea densitate" într-un oraș, a declarat Tyler Flockhart. "Este foarte interesant faptul că avem atât de multe pisici într-un spațiu atât de restrâns", a adăugat el.

Pentru a asigura acuratețea studiului, categorii profesionale aflate adeseori pe poziții adverse și-au unit de această dată forțele.

În timp ce unii dintre ecologiști se declară îngrijorați din cauza faptului că pisicile decimează populațiile de păsări, apărătorii drepturilor animalelor militează pentru ca aceste feline să poată să supraviețuiască în mediul citadin.

Cu toții au participat la un efort comun, ce a fost realizat "nu pentru a ne concentra pe cine are dreptate sau se înșeală (...), ci pentru a face lucrurile cât mai bine - să găsim informații, să analizăm datele", a explicat Stephanie Shain, de la Humane Rescue Alliance, care a participat la realizarea studiului.

Această asociație recomandă ca proprietarii de pisici să își țină animalele de companie în interior, pentru a le proteja atât pe feline, cât și pe alte animale.

Pentru realizarea recensământului, demarat în anul 2018, echipele de voluntari au chestionat peste 2.600 de rezidenți, au analizat arhivele adăposturilor pentru animale, au străbătut distanțe mari mergând de-a lungul străzilor și bulevardelor și au plasat camere de fotografiat în peste 1.500 de spații din oraș.

"Este cu siguranță cea mai extinsă analiză a pisicilor realizată vreodată într-un oraș", a declarat Tyler Flockhart.

Mai multe instrumente online au fost concepute cu această ocazie în sprijinul organizațiilor care au dorit să participe la inițiativă, conținând protocoale și alte recomandări.

Pe lângă pisici, camerele foto au imortalizat totodată multe alte animale în capitala americană: ratoni, rațe, căprioare și chiar un linx.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău