Volodimir Zelenski intenționează să dizolve Parlamentul de la Kiev, după ce va fi învestit președinte

  • 17 Mai 2019 08:52
Volodimir Zelenski intenționează să dizolve Parlamentul de la Kiev, după ce va fi învestit președinte

Președintele nou ales al Ucrainei, Volodimir Zelenski, va iniția dizolvarea Radei Supreme de la Kiev, după ce va fi învestit în funcție - a confirmat consilierul lui Zelenski, Dmitro Razumkov,scrie Rador.

Potrivit acestuia, Volodimir Zelenski "este dispus să ajute Parlamentul să-și îndeplinească, în cele din urmă, măcar o parte din promisiunile" referitoare la modificarea Codului Electoral și ridicarea imunității în cazul deputaților, judecătorilor și a președintelui țării.

Totodată, Razumkov a menționat că echipa noului președinte ales are o poziție clară în privința unei eventuale dizolvări a Parlamentului, asigurând că "nimeni nu va recurge la încălcarea legii".

"Există premise pe baza cărora președintele poate dizolva Rada Supremă, în special în absența unei coaliții parlamentare" - a precizat consilierul lui Volodimir Zelenski. Amintim că Parlamentul de la Kiev a stabilit oficial ziua de 20 mai pentru învestirea lui Volodimir Zelenski în funcția de președinte al Ucrainei, deputații ucraineni adoptând, joi, o decizie în acest sens. Învestirea lui Zelenski va avea loc lunea viitoare, la ora 10:00, deși președintele nou ales ceruse Radei Supreme de la Kiev să stabilească oficial ziua de 19 mai pentru învestirea sa în funcție.

Volodimir Zelenski, un actor de comedie fără experiență politică, a câștigat cel de-al doilea tur de scrutin prezidențial din 21 aprilie cu un scor de 73,22%, în timp ce contracandidatul său, președintele în exercițiu al Ucrainei, Petro Poroșenko, a fost votat de doar 24,45% din electorat.

Sursa:Rador 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău