Volodimir Zelenski dispune ridicarea interdicției de circulație în cazul bărbaților care au vârsta de încorporare

  • 06 Iulie 2022 16:53
Volodimir Zelenski dispune ridicarea interdicției de circulație în cazul bărbaților care au vârsta de încorporare

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a ordonat ridicarea interdicției de circulație pentru persoanele care au vârsta de încorporare - transmite, miercuri, agenția RBC.

Zelenski a dispus renunțarea la această interdiție, în cadrul unei întâlniri cu Valeri Zalujni, comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei. "La o întâlnire cu militarii, președintelui i-a fost prezentat un raport de către Valeri Zalujni, privind permisiunea, în cazul celor cu obligații militare, de a părăsi localitatea de reședință" - potrivit unei surse apropiate discuțiilor.

Președintele ar fi atras atenția asupra faptului că Ministerul Apărării este instituția care elaborează politicile naționale în acest domeniu, iar drepturile constituționale ale cetățenilor, în timpul Legii marțiale, pot fi restrânse numai prin decizii guvernamentale.

"Președintele a dispus renunțarea la procedura adoptată de Statul Major, astfel încât aceasta să fie modificată, cu menținerea capacității de apărare a țării" - a mai informat sursa RBC. Amintim că Statul Major General din Ucraina a anunțat, marți, un nou regulament, conform căruia bărbații de vârsta recrutării nu se vor putea deplasa liber pe teritoriul Ucrainei, ci doar cu permisiunea Centrului teritorial de încorporare. Ulterior, șeful Armatei a precizat că este vorba doar despre cei care își schimbă domiciliul. O altă notă transmisă de Statul Major menționa că este vorba, totuși, despre deplasarea între regiuni.

Marți seară, Zelenski a declarat că cere conducerii militare a Ucrainei să nu ia decizii fără aprobarea sa.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău