Volodimir Zelenski a avut o primă discuție cu Vladimir Putin

  • 12 Iulie 2019 08:30
Volodimir Zelenski a avut o primă discuție cu Vladimir Putin

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a avut, joi, o primă discuție la telefon cu omologul său de la Kremlin, Vladimir Putin - scrie agenția ucraineană RBC, citând presa rusă. Potrivit secretarului de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, conversația telefonică a avut loc la inițiativa părții ucrainene, scrie Rador.

Acesta a mai precizat că Putin și Zelenski au discutat despre chestiuni ce țin de reglementarea situației din sud-estul Ucrainei și activitatea comună privind întoarcerea acasă a persoanelor aflate în detenție în cele două țări. În plus, a menționat Peskov, în timpul convorbirii telefonice, cei doi lideri au ajuns la un acord privind continuarea acestor eforturi la nivel de experți.

"A fost discutată și posibilitatea continuării contactelor în formatul Normandia" - a adăugat Dmitri Peskov. Convorbirea telefonică dintre Putin și Zelenski a fost confirmată și de serviciul de presă al Biroului Președintelui de la Kiev. Potrivit unui comunicat, "problema cheie discutată în timpul conversației telefonice dintre Volodimir Zelenski și Vladimir Putin a fost eliberarea marinarilor ucraineni".

De asemenea, Kievul subliniază că Zelenski și Putin au discutat și despre "întoarcerea în Ucraina a altor cetățeni ucraineni care se află (în detenție, n.red) pe teritoriul Federației Ruse". Potrivit agenției RBC, aceasta este prima discuție între Putin și Zelenski de la alegerea acestuia din urmă în funcția de președinte al Ucrainei.

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău