Vladimir Voronin vrea control asupra Comisiei Electorale Centrale

  • 21 Martie 2015 16:06
Vladimir Voronin vrea control asupra Comisiei Electorale Centrale

Președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, dorește preluarea conducerii și respectiv a controlului asupra Comisiei Electorale Centrale pentru „a scoate la suprafață fraudele admise la scrutinul parlamentar din toamna trecută”.

Potrivit liderului comunist, alegerile din toamna trecută ar fi fost fraudate. „În primul rând, cetățenii aflați în Rusia nu au avut posibilitatea să voteze, deoarece a fost deschis un număr insuficient de secții de votare. Le-a fost încălcat dreptul constituțional. Scrutinul din toamna trecută a fost cel mai corupt din istoria Republicii Moldova. De acea conducerea CEC trebuie să fie transmisă opoziției pentru a se face lumină în acest caz. Dar să nu fie transmisă la PL sau PSRM. PCRM ar putea să scoată adevărul la suprafață”, a declarat fruntașul comuniștilor.

Vladimir Voronin a mărturisit în cadrul emisiunii că prin votarea Guvernului Gaburici și a conducerii Parlamentului, PCRM și-a atins mai multe scopuri propuse. „Noi am votat Guvernul, cu foarte mari rezerve, pentru a evita alegerile anticipate care ar fi constituit o catastrofă pentru țară și pentru a stabiliza situația politică în condiții foarte dificile. Totodată, am atins mai multe obiective. În primul rând, am reușit să-l înlăturăm de la guvernare pe Mihai Ghimpu. Pentru noi acest scop a devenit principial de mai demult. În al doilea rând, am reușit să aducem la cârma țării o persoană apolitică, din mediul de afaceri, cu experiență managerială. Totodată, am reușit să impunem coaliția de guvernare să accepte pachetul social propus de noi pentru programul lor de guvernare”, a adăugat președintele PCRM.

Vladimir Voronin a precizat că formațiunea pe care o conduce nu va vota proiectele de legi propuse de către coaliția de guvernare, dacă nu vor corespunde cu platforma electorală a PCRM. „ Noi am votat guvernul, dar nu ne-am asumat responsabilitatea pentru el. Vom urmări activitatea lor. Și vom interveni. Deja am identificat cinci miniștri din actualul guvern, cărora suntem gata să le înaintăm moțiune de cenzură”, a declarat Voronin.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:1,03 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău