Vladimir Putin condamnă noile sancțiuni impuse Rusiei de Statele Unite

  • 17 Iulie 2014 14:33
Vladimir Putin condamnă noile sancțiuni impuse Rusiei de Statele Unite

Președintele rus, Vladimir Putin, a condamnat noile sancțiuni impuse Rusiei de Statele Unite în urma crizei din Ucraina, și a afirmat că acestea duc relațiile dintre Moscova și Washington pe un drum închis.

Printre companiile vizate de sancțiunile americane se numără compania petrolieră de stat Rosneft. Bursa rusă a scăzut brusc, la scurt timp după deschidere. Acțiunile companiei Rosneft au scăzut cu cinci procente.

Uniunea Europeană a propus de asemenea sancțiuni mai aspre. Ministerul rus de externe a declarat că UE a cedat șantajului american, transmite Rador.

Autoritățile de la Moscova intenționează să întreprindă măsuri în replică la noile sancțiuni ale Statelor Unite, care însă nu vor fi similiare cu acțiunile Washingtonului, dar vor afecta grav statul american, a declarat ministrul adjunct al Ministerului rus de Externe, Serghei Riabkov.

Statele Unite au extins sancțiunile împotriva Rusiei pentru acțiunile sale în estul Ucrainei, sancțiuni ce vizează mai multe bănci, companii din industria de armament, dar și gigantul petrolier rus Rosneft. În aceeași zi, liderii europeni au înăsprit sancțiunile împotriva Rusiei, fără a merge însă până la sancțiuni economice de anvergură.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:46 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău