Vladimir Jirinovski | Am fost întotdeauna atât de partea Transnistriei, cât și de partea Crimeei

  • 18 Aprilie 13:00
Vladimir Jirinovski | Am fost întotdeauna atât de partea Transnistriei, cât și de partea Crimeei Novostipmr.com

Partidul Liberal Democrat din Rusia (PLDR) a fost întotdeauna atât de partea Transnistriei, cât şi de partea Crimeei, a declarat politicianul rus, Vladimir Jirinovski la întrevederea pe care a avut-o ieri cu reprezentanții administrației ilegale de la Tiraspol.

La discuție a participat și noul preşedinte al Sovietului Suprem din stânga Nistrului, Alexandr Korşunov.

Potrivit INFOTAG, Jirinovski a menţionat că "în parlamentul rus PLDR nu este mereu auzit de partidul majorităţii ("Edinaia Rossia" - "I."), dar încercăm să promovăm iniţiativele noastre orientate spre dezvoltarea Transnistriei".

Participanţii la întrevedere au discutat "problemele de interacţiune dintre cele două ţări şi strategia de dezvoltare a Transnistriei".

Jirinovski a spus că CSI este "o formaţiune amorfă, de neînţeles" şi, de asemenea, a criticat alianţa dintre Rusia şi Belarus din cauza "reproşurilor reciproce permanente".

"PLDR întotdeauna a pledat pentru restabilirea unui stat puternic unit, cu o denumire care ar putea fi, de exemplu, Confederaţia Rusă. Aceasta ar include toate fostele teritorii ale URSS. Centrul Confederaţiei va fi Moscova, care va fi responsabilă de politica externă, apărare, finanţe, comunicaţii, energie, transport. Restul să fie în teritoriu, în regiuni. Şi, desigur, să nu existe o împărţire pe naţiuni, geografică. Un astfel de model ar rezolva multe probleme, va rezolva conflictele externe", a declarat liderul PLDR.

În aceeaşi zi, în Duma de Stat, liderul PLDR a criticat politica externă a Rusiei, fiind indignat de faptul că autorităţile se preocupă mai mult de alegerile din Ucraina şi America decât de ale sale. 

El s-a referit şi la Transnistria. "Nu le dăm bani, tineretul nu învaţă şi pleacă în România", a declarat Vladimir Jirinovski. 

Menționăm că o delegație formată din reprezentanți ai regimului sepratist din stânga Nistrului se află într-o vizită la Moscova. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chişinău
23,57 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:73 %
Vint:5,7 m/s
Tue
19 °C
Wed
17 °C
Thu
17 °C
Fri
16 °C
Sat
15 °C

Curs oficial BNM 20 Mai 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0345 -0.0632
USD 17.9401 0.0069
RON 4.2067 -0.0143
UAH 0.6805 -0.0000
RUB 0.2776 -0.0005
Arhivă Radio Chișinău