Vladimir Jirinovski | Am fost întotdeauna atât de partea Transnistriei, cât și de partea Crimeei

  • 18 Aprilie 2019 13:00
Vladimir Jirinovski | Am fost întotdeauna atât de partea Transnistriei, cât și de partea Crimeei Novostipmr.com

Partidul Liberal Democrat din Rusia (PLDR) a fost întotdeauna atât de partea Transnistriei, cât și de partea Crimeei, a declarat politicianul rus, Vladimir Jirinovski la întrevederea pe care a avut-o ieri cu reprezentanții administrației ilegale de la Tiraspol.

La discuție a participat și noul președinte al Sovietului Suprem din stânga Nistrului, Alexandr Korșunov.

Potrivit INFOTAG, Jirinovski a menționat că "în parlamentul rus PLDR nu este mereu auzit de partidul majorității ("Edinaia Rossia" - "I."), dar încercăm să promovăm inițiativele noastre orientate spre dezvoltarea Transnistriei".

Participanții la întrevedere au discutat "problemele de interacțiune dintre cele două țări și strategia de dezvoltare a Transnistriei".

Jirinovski a spus că CSI este "o formațiune amorfă, de neînțeles" și, de asemenea, a criticat alianța dintre Rusia și Belarus din cauza "reproșurilor reciproce permanente".

"PLDR întotdeauna a pledat pentru restabilirea unui stat puternic unit, cu o denumire care ar putea fi, de exemplu, Confederația Rusă. Aceasta ar include toate fostele teritorii ale URSS. Centrul Confederației va fi Moscova, care va fi responsabilă de politica externă, apărare, finanțe, comunicații, energie, transport. Restul să fie în teritoriu, în regiuni. Și, desigur, să nu existe o împărțire pe națiuni, geografică. Un astfel de model ar rezolva multe probleme, va rezolva conflictele externe", a declarat liderul PLDR.

În aceeași zi, în Duma de Stat, liderul PLDR a criticat politica externă a Rusiei, fiind indignat de faptul că autoritățile se preocupă mai mult de alegerile din Ucraina și America decât de ale sale. 

El s-a referit și la Transnistria. "Nu le dăm bani, tineretul nu învață și pleacă în România", a declarat Vladimir Jirinovski. 

Menționăm că o delegație formată din reprezentanți ai regimului sepratist din stânga Nistrului se află într-o vizită la Moscova. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
19
Cer fragmentat
Umiditate:72 %
Vint:3,1 m/s
Sun
21
Mon
22
Tue
22
Wed
23
Thu
24

Curs oficial BNM 06 Iunie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4833 -0.0000
USD 17.3920 -0.0000
RON 4.0272 -0.0000
UAH 0.6518 -0.0000
RUB 0.2515 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău