Vladimir Ambros va dona banii pe îi va primi de la Plahotniuc și Patron pentru golul marcat în poarta Franței (REVISTA PRESEI)

  • 23 Martie 2019 15:15
Vladimir Ambros va dona banii pe îi va primi de la Plahotniuc și Patron pentru golul marcat în poarta Franței (REVISTA PRESEI)

Campionii mondiali, de neoprit la Chișinău. Naționala de fotbal a Moldovei a pierdut în fața Franței cu scorul de 1-4, titrează Adevărul. Campioana mondială a început partida cu Moldova într-o formulă extrem de ofensivă, cu Mbappe, Giroud și Griezmann în atac, reușind să domine categoric prima repriză.

Moldova învinsă de campioana mondială. Golul de onoare al echipei naționale marcat de un jucător din Divizia Națională, titrează Ziarul de Gardă. În ultimele două minute ale meciului, fotbalistul moldovean Vladimir Ambros a reușit să înscrie un gol în favoarea echipei naționale. Acesta evoluează în Divizia Națională, la echipa Petrocub Hâncești.

Vladimir Ambros va dona banii pe care îi va primi de la Plahotniuc și Patron, informează site-ul Diez.md. Fotbalistul a spus într-o scurtă declarație după meci că a fost plăcut să marcheze acel gol, dar că regretă faptul că naționala Moldovei a pierdut meciul. „Din păcate 4:1 spune multe”, a punctat Vladimir Ambros. Întrebat de jurnaliști ce va face cu premiul bănesc anunțat de Vlad Plahotniuc pentru acest gol, el a răspuns că vrea să fie donați: „Să-i premieze pe copii care au nevoie. Din fericire sunt bine financiar, așa că doresc să le transmită celor nevoiași”, a spus fotbalistul.

Ziarul de Gardă mai informeză că Dodon invită partidele la discuții pentru crearea unei majorități parlamentare, după ce la prima ședință a Parlamentului nu a fost formată o majoritate parlamentă. El a declarat că va chema Partidul Socialiștilor, Partidul Democrat și Blocul ACUM la discuții, săptămâna viitoare. El a menționat într-un interviu televizat că invită doar aceste trei fracțiuni, pentru că de ele depinde formarea unei majorități. Președintele a mai precizat că în cazul în care partidele nu vor conlucra, acesta va dizolva Parlamentul. „În cazul în care se va merge pe procedura de cumpărare a deputaților, eu nu voi semna candidatura la funcția de premier. Aceasta înseamnă un blocaj politic”, a conchis Dodon.

Într-un editorial din Ziarul Național, Nicolae Negru se referă la solicitările Blocului ACUM în Parlament cu privire la caracterul capturat al instituțiilor statului. Potrivit publicistului, „era logic să se creeze mai întâi o comisie parlamentară care să adune probe concludente pentru conținutul declarației respective, pornind de la furtul miliardului, și abia apoi să urmeze discutarea și aprobarea acesteia de către deputați. Din acest document serios trebuie să derive celelalte măsuri de „dezoligarhizare”, inclusiv modificările legislative care să permită demiterea unor înalți funcționari, începând cu procurorul general și terminând cu conducerea Curții Supreme de Justiție, „precum și conducerii altor instituții de stat”, consideră autorul.

Voronin îndeamnă la răscoală: Alegeri anticipate doar cu o comisie internațională, titrează Cotidianul, care îl citează pe liderul comuniștilor, care consideră că anticipatele în condițiile actuale nu vor schimba nimic. El a atenționat,  în cadrul unei emisiuni de la postul TVC 21, că „fraudele fără precedent” se vor repeta și în cazul unor alegeri anticipate.

Efectele alegerilor // Democrații repetenți plătesc cu funcțiile, titrează site-ul Deschide.md, care observă că la nivelul conducerii raioanelor au loc remanieri. În timp ce deputații se gândesc cu cine să creeze o majoritate parlamentară și dacă este nevoie de această majoritate, raioanele Republicii Moldova au patimile lor. Președinții raioanelor Ialoveni și Criuleni au demisionat – ambii (bineînțeles), din propria inițiativă. Succesorii au fost identificați și numiți imediat. Dacă e să luăm în calcul faptul că demisiile au început exact în acele raioane unde Partidul Democrat a pierdut alegerile, iar președintele Consiliului Raional a reprezentat anume această formațiune, situația devine mai clară”, scrie autorul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău