Vlad Țurcanu: Vizita Maiei Sandu la București creează cadrul pentru continuarea proiectelor

  • 03 Iulie 2019 08:18
Vlad Țurcanu: Vizita Maiei Sandu la București creează cadrul pentru continuarea proiectelor

Vizita Maiei Sandu la București vine să creeze un cadru între autoritățile actuale ale Republicii Moldova și România cu ajutorul căruia să fie continuate proiectele de mai mulți ani. De această părere este jurnalistul Vlad Țurcanu exprimată în platoul TVR Moldova, transmite IPN.

„Și poate să se configureze o relație care să îndepărteze tot felul fobii și de lucruri suspecte care încă mai caracterizează relația dintre București și Chișinău”, susține comentatorul. În opinia lui, când vor exista mai multe succese în relația dintre România și Republica Moldova, se va putea explica cetățenilor cum decurg anumite proiecte.

Potrivit jurnalistului, indiferent cine se află la putere în Republica Moldova, România nu-și poate permite să acționeze altfel decât cu sprijin. „România își va păstra acest interes pentru că este o politică de stat față de Republica Moldova care n-ar trebui să țină cont de combinațiile de la Chișinău și cine se află la guvernare. Această vizită a Maiei Sandu la București a avut, probabil, darul să îndepărteze aceste temeri”, a menționat jurnalistul.

Fostul ministru Valeriu Munteanu consideră că România nu este un vecin standard al Republicii Moldova. În plus, oficialii de peste Prut știu foarte bine năravurile Republicii Moldova și știu foarte bine în ce condiții s-a creat coaliția de guvernare de la Chișinău. În opinia lui, este nevoie de înfăptuit interconectarea energetică promisă de mulți ani între Republica Moldova și România. Pentru aceasta, noul ministru al economiei trebuie să creeze o comisie care să se ocupe de acest subiect. Altfel, spune Valeriu Munteanu, lucrurile nu se vor mișca din loc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău