Vlad Țurcanu, despre campania electorală: Pro-rușii, printre care se remarcă socialiștii și comuniștii, vor încerca să împingă dezbaterea spre geopolitică, ca să distragă atenția publicului de la caracterul profund corupt al celor două partide

  • 21 Mai 2021 17:22
Vlad Țurcanu, despre campania electorală: Pro-rușii, printre care se remarcă socialiștii și comuniștii, vor încerca să împingă dezbaterea spre geopolitică, ca să distragă atenția publicului de la caracterul profund corupt al celor două partide

Și în această campanie lupta va fi una geopolitică și bătălia se va da între partida pro-europeană și cea pro-rusă, consideră comentatorul politic Vlad Țurcanu. Potrivit expertului campania va fi una dură, cu implicarea actorilor străini:

Avem două mari tabere: una pro-europeană și alta pro-rusească. Dintre cele două care se luptă în această campanie electorală, pro-rușii, printre care se remarcă socialiștii lui Dodon și comuniștii lui Voronin, împreună din nou, vor încerca să împingă dezbaterea spre geopolitică, acesta fiind calul lor de bătaie, ca să distragă atenția publicului de la caracterul profund corupt al fruntașilor celor două partide și al celor două partide în general.

Partidul pro-prezidențial PAS, pe de altă parte, creditat în sondaje cu aproximativ 40%, va prefera să mențină în discuție temele care i-au adus câștig de cauză președintei Maia Sandu, care a fost președintele acestui partid până recent, printre care cea mai importantă temă este cea a anticorupției.

Pe lângă competitorii de primă mărime, avem o sumedenie de partide mici al căror rol este perceput în societate ca fiind distructiv și deja s-au înregistrat atacuri sub centură din partea unor anonimi la adresa PAS și a Platformei DA, cele mai vizibile partide pro-europene.

Sistemul din Republica Moldova care până acum a fost coordonat de oligarhi și pro-ruși semnalizează astfel că nu va ceda ușor în fața președintelui Maia Sandu, care dorește să obțină o majoritate parlamentară și să numească un guvern pro-european. Practic, competiția se derulează în aceleași condiții care au existat în ultimii ani. Iată de ce se așteaptă o competiție dură în care vor fi folosite metode neconvenționale, fiind vorba atât de actori interni, cât și de influențe din afară care au existat dintotdeauna, care își vor face auzită și văzută prezența și de această dată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
22,18
Câțiva nori
Umiditate:35 %
Vint:1,54 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău