Vlad Țurcanu: Chișinăul și Bucureștiul au o relație specială la nivelul partidelor de la guvernare (Ora de Vârf)

  • 27 Februarie 2018 18:10
Vlad Țurcanu: Chișinăul și Bucureștiul au o relație specială la nivelul partidelor de la guvernare (Ora de Vârf)

Autoritățile române evită să critice Chișinăul, așa cum o fac deseori oficialii europeni, pentru a nu compromite relația moldo-română și proiectele comune, a remarcat analistul politic, Vlad Țurcanu, în cadrul emisiunii ”Ora de Vârf” de la Radio Chișinău, în contextul vizitei de marți, 27 februarie, în Republica Moldova, a premierului român Viorica Dăncilă.

Chișinăul a arătat în trecut că poate deteriora foarte ușor relațiile moldo-române și poate îngropa proiecte importante, a comentat analistul atitudinea îngăduitoare a României față de Republica Moldova. Vlad Țurcanu a subliniat și faptul că este vorba și despre o relație la nivelul partidelor aflate la guvernare la Chișinău și București.

„Să specificăm faptul că e o relație între două partide, nu în ultimul rând, între PSD din România și PD de la Chișinău. Chișinăul în mandatul lui Vladimir Voronin, în primul rând, dar și pe vremea lui Andrei Sangheli, a lui Petru Lucinschi, a arătat în trecut că este iute la mânie, că se poate supăra foarte repede pe București.

În primul rând pe București, pe alții se supără mai greu Chișinăul. Asta chiar dacă a trebuit să fie îngropate niște proiecte importante pentru cetățeni, dar pentru liderii politici de la Chișinău conta retorica anti-românească, în defavoarea unor proiecte care ar fi conectat Republica Moldova la spațiul românesc și european.Autoritățile actuale ale Republicii Moldova au de ce să fie criticate, însă Bucureștiul lasă impresia că cedează această posibilitate Bruxelles-lui să critice, preferând să fie pragmatic, urmărindu-și interesele pe termen mediu și lung”, a afirmat Vlad Țurcanu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău