Vlad Filat începe consultările

  • 15 Aprilie 2013 13:51
Vlad Filat începe consultările

Premierul desemnat, Vlad Filat, a anunțat că începe de luni, 15 aprilie, consultările cu grupurile parlamentare pentru formarea viitorului guvern și elaborarea programului de activitate al cabinetului de miniștri.

Potrivit comentatorilor politici, șansele  votării unui nou guvern sunt mai mari, după scindarea din Partidul Liberal, dar pericolul unor alegeri anticipate încă mai persistă, atenționează aceștia. 
 
Vlad Filat a declarat, astăzi, că va purta negocieri cu cei care citez: ”este firesc să fie implicați în acest proces”. El nu a oferit alte detalii.
 
Liderul PLDM  a refuzat să comenteze acuzațiile lui Mihai Ghimpu potrivit cărora Vlad Filat ar fi provocat criza din Partidul Liberal. El și-a exprimat dorința ca situația din PL să fie clarificată cât mai curând, pentru că are nevoie de un partener pentru guvernare.
 
În același timp, analistul politic Arcadie Barbăroșie consideră că sciziunea din PL oferă mai multe șanse pentru formarea noului cabinet. Partidului Democrat nu-i  sunt favorabile alegerile anticipate, astfel că acesta va vota pentru un nou guvern, susține Arcadie Barbăroșie:

Deși o parte din deputații liberali s-au pronunțat pentru dialog cu PLDM,  riscul alegerilor anticipate rămâne destul de mare, consideră analistul Anatol Țăranu.

Amintim că Vlad Filat a fost desemnat să formeze un nou guvern, săptămâna trecută. Vineri, mai mulți membri ai grupului parlamentar al PL au pledat pentru menținerea Partidului Liberal la guvernare și pentru dialog cu foștii parteneri de alianță pentru depășirea crizei politice. Aceștia au fost excluiși din partid, sâmbătă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău