Vlad Filat, despre referendumul din Găgăuzia: Tentativă de destabilizare a situației

  • 31 Ianuarie 2014 12:26
Vlad Filat, despre referendumul din Găgăuzia: Tentativă de destabilizare a situației

Intenția autorităților din regiunea găgăuză de a desfășura duminică un referendum, contestat de autoritățile centrale, este o tentativă de destabilizare a situației, susține liderul Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, într-un interviu pentru Moldpres

Totodată, el acuză Partidul Comuniștilor că ar fi responsabil pentru situația creată.  El a amintit, în acest context, că PCRM a susținut deschis ideea referendumului. Potrivit lui Vlad Filat, toate acțiunile de nesupunere civică organizate de comuniști,  campania de subminare a simbolurilor statului, boicotarea ședințelor Parlamentului, dezbinarea pe criterii etnice a societății, promovarea separatismului, au impulsionat anumite tendințe de discreditare a statului.

Amintim că duminică în regiunea găgăuză va fi orgamizat un referendum privind vectorul politicii externe a Republicii Moldova și dreptul la autodeterminare a regiunii. Decizia Adunării Populare de la Comrat a fost declarată ilegală de instanța de judecată și Procuratura a deschis un dosar penal pe acest caz.

Conform Constituției, stabilirea direcției politicii externe a Republicii Moldova este o prerogativă exclusivă a Parlamentului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău