Vizita președintelui României la Ierusalim

  • 07 Martie 2016 09:53
Vizita președintelui României la Ierusalim

Președintele României, Klaus Iohannis, a sosit duminică, 6 martie, seară la Ierusalim, într-o vizită de stat în Israel, la invitația omologului său Reuven Rivlin.

Luni, 7 martie, dimineață, președintele Reuven Rivlin și prima doamnă, Nehama, vor găzdui, la reședința președinților statului Israel din Ierusalim, o ceremonie oficială de bun venit pentru președintele României, Excelența Sa Klaus Iohannis, și soția lui, Carmen Iohannis.

După intonarea imnurilor, cei doi președinți vor trece în revistă Garda de Onoare înainte de o ședință de lucru în cadrul căreia se va discuta despre consolidarea relațiilor bilaterale dintre cele două țări. Tot azi este programată întrevederea cu premierul Benjamin Netanyahu. Există oportunități pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale în multe domenii și un interes reciproc pentru valorificarea potențialului. România și Israelul au multe abordări comune în plan politic. Marți, la Knesset va fi o primire oficială cu covor roșu și gardă militară.

Președintele României va fi salutat de la tribună de către Yuli-Yoel Edelstein, președintele Parlametului israelian. De asemenea, președintele României va vizita Memorialul Holocaustului „Yad Vashem”, unde va primi ample explicații despre Holocaustul evreilor din România și din teritoriile controlate. La „Yad Vashem”, președintele Klaus Iohannis va depune o coroană, la Sala amintirii, în memoria celor 6 milioane de victime ale nazismului și fascismului.

Președintele României va fi primit de Patriarhul Ierusalimului, Teofilos al III-lea, și va vizita, de asemenea, Locurile Sfinte. Potrivit corespondentului nostru, cu ocazia vizitei în Israel Klaus Iohannis se va deplasa și în teritoriile palestiniene pentru convorbiri oficiale cu președinterle Mahmoud Abbas.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:2,57 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău