Viorica Podoleanu: Toate prestațiile sociale vor fi achitate până în data de 23 a fiecărei luni. Cei care sunt imobilizați la domiciliu, vor primi banii acasă

  • 18 Martie 2020 14:21
Viorica Podoleanu: Toate prestațiile sociale vor fi achitate până în data de 23 a fiecărei luni. Cei care sunt imobilizați la domiciliu, vor primi banii acasă

Oficiile poștale vor funcționa în regim obișnuit, iar pentru a preveni răspândirea infecției cu COVID-19, angajații au fost dotați cu mănuși, măști și soluții dezinfectante. Despre acest lucru a comunicat pentru Radio Chișinău, ofițerul de presă al Poștei Moldovei, Viorica Podoleanu, care a precizat că toate prestațiile sociale vor fi achitate până în data de 23 a fiecărei luni. Cei care sunt imobilizați la domiciliu, vor primi banii acasă.

Oficiile poștale din republică vor activa în regim obișnuit, cu excepția celor care au fost suspendate din cauza carantinei. Au fost întreprinse un pachet de măsuri: dotarea oficiilor poștale cu mănuși, cu măști, cu echipament special, cu gel dezinfectant. În oficiile poștale este o persoană responsabilă de igienizarea suprafețelor. Toate prestațiile sociale vor fi achitate până în data de 23 a lunii, așa cum se achită de obicei.  Persoanele care sunt imobilizate la pat din cauza stării sănătății sau a depus o cerere în acest sens, va fi achitată pensia la domiciliu, a spus Viorica Podoleanu. 

Coletele blocate în oficiile poștale vor fi stocate pentru o perioadă nedeterminată de timp. Chiar dacă autoritățile asigură că trimiterile poștale nu sunt o sursă de răspândire a infecției cu Covid-19, Poșta Moldovei informează că volumul acumulat de trimiteri poștale internaționale de pe întreg teritoriul Republicii Moldova nu va putea fi expediat.

Despre reluarea activității de distribuire a coletelor, Poșta Moldovei își va informa clienții suplimentar, a menționat șefa serviciului de presa a întreprinderii, Viorica Podoleanu.

Anterior, „Poșta Moldovei” a avertizat cetățenii că, începând cu data de 17 martie, se sistează, temporar, recepționarea trimiterilor poștale interne (cărți poștale, scrisori, imprimate, pachete mici, cecograme, colete) în contextul prevenirii extinderii infecției COVID-19.

Vor fi recepționate în circuitul poștal numai trimiterile poștale interne depuse de instituțiile și întreprinderile de stat cum ar fi administrațiile publice centrale și locale, Președinția, Parlament, ministere, agenții de stat, Procuratură, Judecătorii, a precizat Podoleanu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora exactă * Știri
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău