Viorica Dumbrăveanu: Se poate reveni la restricții drastice dacă situația nu este favorabilă

  • 23 Septembrie 08:40
Viorica Dumbrăveanu: Se poate reveni la restricții drastice dacă situația nu este favorabilă

În Chișinău s-ar putea reveni la unele restricții mai drastice, dacă situația epidemiologică nu este favorabilă.

Declarația  a fost făcută de ministra sănătății, Viorica Dumbrăveanu, la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA, în cadrul căreia mai spune, că nu are sens să fie impuse măsuri restrictive pe întreg teritoriul Republicii Moldova, dacă situația este favorabilă în unele localități.

Oficialul guvernamental a precizat că măsurile restrctive la nivel național ar avea impact și asupra învățământului și asupra mediului de afaceri.


„Măsurile pot fi înnăsprite. Din punct de vedere epidemiologic, am vorbit de anumite aspecte, cum ar fi distanța fizică, evitarea transportului public  purtarea măștilor. Este vorba de monitorizarea acestui proces de către autorități”, a spus Viorica Dumbrăveanu.

Ministrul a precizat că preturile din Chișinău au oferit un suport foarte mare Guvernului în respectarea măsurilor anti-COVID 19.

„Nu poate Ministerul de Interne să meargă la nesfărșit cu bâta, este vorba și de responsabilitate, dar și de implicarea autorităților locale. Noi și acum avem restricții pentru aflarea copiilor pe terenul de joacă, dar nimeni nu respectă. Nu poate polițistul să meargă doar pe amenzi, trebuie să fie și o implicare a autorităților publice locale”, a spus Viorica Dumbrăveanu.

Aceasta a precizat că există trei coduri de alertă - galben, roșu și potrocaliu.

„La fiecare cod sunt indicatori pentru declanșarea acestuia și măsurile care sunt recomandate pentru autoritățile publice locale care trebuie instituite”, a spus oficialul, care a mai precizat că reglementările în acest sens există deja.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14
Burniță de intensitate joasă
Umiditate:100 %
Vint:1 m/s
Wed
14
Thu
13
Fri
13
Sat
8
Sun
10

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău