Viorica Dumbrăveanu: Cele patru persoane, dintre care doi minori, suspectate de infectare cu COVID-19 au fost testate negativ la prezența virusului

  • 09 Martie 2020 16:20
Viorica Dumbrăveanu: Cele patru persoane, dintre care doi minori, suspectate de infectare cu COVID-19 au fost testate negativ la prezența virusului

Cele patru persoane, dintre care doi minori, suspectate de infectare cu COVID-19, au fost testate negativ la prezența virusului. Despre acest lucru a anunțat ministrul Sănătății, Muncii, Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, într-un briefing de presă.

 Ea a mai informat că la spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă” sunt internate alte șase persoane suspectate de infecție cu coronavirus de tip nou.  Acestea au venit din zone de risc. De la acestea au fost prelevate probe, iar rezultatele vor fi gata în timpul apropiat.

Totodată, ea a menționat că pacienta infectată cu COVID-19, revenită din Italia, este internată la Spitalul Clinic Republican și starea de sănătate este în dinamică pozitivă ușoară și nu mai are nevoie de respirație asistată.

În același timp, Viorica Dumbrăveanu a informat că ministerul de Externe de la Chișinău este în legătură permanentă cu cei din România pentru a monitoriza situația celor 17 cetățeni moldoveni, care au fost plasați în carantină în Oradea. Aceștia se întorceau spre Chișinău din Milano când unul din pasageri a fost depistat cu febră.

Referindu-se la lipsa de izolete, ministrul Sănătății a precizat că Organizația Mondială a Sănătății recomandă utilizarea acestora doar în cazul virusului Ebola. Transportarea bolnavilor cu coronavirus de tip nou se efectuează cu ambulanță, iar personalul medical trebuie să aibă echipamente de protecție, a adăugat Viorica Dumbrăveanu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău