Vinificatorii vor putea testa calitatea producției la Universitatea Tehnică a Moldovei

  • 12 Iunie 2018 12:40
Vinificatorii vor putea testa calitatea producției la Universitatea Tehnică a Moldovei

Mai multe întreprinderi mici specializate în vinificație vor putea testa producția la laboratoarele Universității Tehnice din Moldova (UTM). Colaborarea este stipulată într-un Memorandum semnat recent de Uniunea Micilor Producători de Vinuri și instituția de învățământ, transmite MOLDPRES.

Potrivit documentului, 26 de întreprinderi, membre ale Uniunii Micilor Producători de Vinuri, vor putea face testările curente ale vinurilor pentru a se asigura de calitatea acestora și pentru a opera intervențiile tehnologice necesare pentru a crește calitatea vinurilor.

Analizele vor fi făcute contra unui cost relativ mic, în comparație cu cel de pe piață, dar care va acoperi cheltuielile pentru consumabile și logistică. 

Totodată, Facultatea Tehnologia Alimentelor, Departamentul de Oenologie, vor organiza instruirea membrilor Uniunii în vederea utilizării capacităților de cercetare și analiză pentru facilitarea creșterii calității produselor vinicole, precum și a competitivității acestora pe piețele externe.

Memorandumul presupune și instruirea practică a studenților și masteranzilor de la UTM la vinării.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău