Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump înainte să participe la adunarea conservatorilor americani. „Au creat o relație specială”

  • 03 August 2022 19:29
Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump înainte să participe la adunarea conservatorilor americani. „Au creat o relație specială”

Fostul președinte american Donald Trump l-a întâmpinat pe premierul maghiar Viktor Orban la unul dintre resorturile sale de golf de lux, la doar o săptămână după ce liderul central-european a făcut remarci care au fost comparate cu retorica nazistă, scrie Bloomberg.

Echipa de comunicare a lui Donald Trump a publicat ulterior o declarație în care a spus că a fost „grozav să petrec timp cu prietenul meu” și că cei doi au sărbătorit, de asemenea, victoria electorală a lui Orban în cursa electorală din luna aprilie.

Bloomberg amintește că fostul locatar al Casei Albe l-a susținut pe actualul premier maghiar pentru ca acesta din urmă să obțină un nou mandat politic de guvernare. 

„A fost grozav să petrec timp cu prietenul meu, Viktor Orbán, prim-ministrul Ungariei. Am discutat multe subiecte interesante, puțini oameni știu atât de multe despre ceea ce se întâmplă astăzi, la fel ca el. Am sărbătorit, de asemenea, marea sa victorie electorală din aprilie”, se arată în declarația fostului președinte al SUA.

Viktor Orban a distribuit pe Facebook o poză de la întâlnirea cu Donald Trump, iar secretarul de presă al premierului maghiar, Bertalan Havasi, a comunicat pentru agenția maghiară MTI cine a făcut parte din delegație.

întâlnirea a avut loc la reședința lui Trump din Bedminster, New Jersey. Din delegația Ungariei au făcut parte Péter Szijjártó (ministrul de externe), Balázs Orbán (director politic al cabinetului premierului), Zsolt Németh, (președintele Comisiei de Politică Externă a Parlamentului de la Budapesta). De asemenea, au mai luat parte Susie Wiles (director comitetului politic al lui Trump – Save America), consultantul Brian Jack și Taylor Budowich (director de comunicare Save America).

Péter Szijjártó a oferit, la rândul său, detalii despre întâlnirea delegației maghiare cu fostul președinte american Donald Trump. „Relațiile politice maghio-americane erau la apogeu când Donald Trump era președintele Statelor Unite. Sperăm că relațiile noastre vor continua să fie la același nivel!”, a scris ministrul ungar de externe. 

Cei doi politicieni urmează să susțină câte un discurs în cadrul Conferinței anuale de acțiune politică conservatoare de la Dallas, eveniment programat să aibă loc la sfârșitul acestei săptămâni. Orban va vorbi la adunare joi după-amiază, iar Trump urmează să rostească remarcile de încheiere în cursul zilei de sâmbătă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău