Viktor Orbán: "Europa Centrală este poarta și bastionul continentului"

  • 20 Mai 2017 16:37
Viktor Orbán:

"Europa Centrală este poarta și bastionul continentului, este un teritoriu multicolor, creștin și multietnic", "un loc unde este puțin curent", dar noi considerăm, totuși, că este patria noastră comună, a declarat, sâmbătă, premierul Ungariei, președintele FIDESZ, Viktor Orbán, la Maribor, în Slovenia.

La congresul Partidului Democrat Sloven (SDS), partid din aceeași familie politică cu FIDESZ, în alocuțiunea sa, Viktor Orbán a subliniat: "Suntem mândri că trăim aici, suntem mândri de națiunile noastre, de performanțele obținute de aceste națiuni și suntem mândri pentru că am supraviețuit de-a lungul secolelor.

Un lucru este sigur: dorim să rămânem ca sloveni și ca maghiari și în viitor". Premierul ungar a mai declarat: "Ne aflăm în mijlocul unei mari dispute europene. Problema se pune: imigranții sau propriile noastre familii? În Europa mulți cred că problemele continentului trebuie rezolvate în privința imigranților, dar noi susținem că chiar dacă este greu și complicat, trebuie să mobilizăm propriile noastre resurse ca să putem dăinui ca națiune și credem că este posibil, chiar dacă unii vor să renunțăm la aceasta".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău