Viktor Orbán declară că politica Ungariei este neschimbată față de imigranți

  • 19 Ianuarie 2018 12:50
Viktor Orbán declară că politica Ungariei este neschimbată față de imigranți

Politica Ungariei este neschimbată: nu primește imigranți, nu acceptă stabilirea niciunui imigrant pe teritoriul țării - a declarat Viktor Orbán, premierul ungar, vineri, pentru postul de radio Kossuth.

Guvernul ungar nu a acceptat niciodată reglementarea UE privind cotele obligatorii și astfel, nimeni nu poate pretinde drepturi pentru sine în Ungaria - a accentuat premierul. Referindu-se la cele 1300 de persoane luate sub protecție anul trecut, Orbán a precizat că legislația ungară respectă prevederile acordurilor internaționale privind refugiații pe care și le-a asumat, astfel că dacă autoritățile ungare consideră că cineva are nevoie de protecție internațională, atunci Ungaria îi acordă protecție temporară.

Conform legislației internaționale, persoanele luate sub protecție au statut diferit față de migranți. Migranții au intrat ilegal pe teritoriul țării, însă cele 1300 de persoane "au bătut la ușă", întrucât aveau nevoie de protecție - a adăugat Orbán. Dacă au nevoie într-adevăr de protecție, le acordăm protecție temporară. Însă în momentul în care persoanele respective nu mai au nevoie de protecție, acestea trebuie să se întoarcă de unde au venit și niciodată nu vor fi cetățeni maghiari - a afirmat Viktor Orbán.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău