VIDEO | Un bărbat a decis să traverseze lacul Costești-Stânca, dar după 6 ore de înot a pierdut orientarea în spațiu. Cum l-au găsit salvatorii

  • 26 August 2020 13:30
VIDEO | Un bărbat a decis să traverseze lacul Costești-Stânca, dar după 6 ore de înot a pierdut orientarea în spațiu. Cum l-au găsit salvatorii

Un bărbat a fost salvat de angajații IGSU după ce s-a aventurat să treacă în înot bazinul acvatic Stânca- Costești din raionul Râșcani.

Potrivit salvatorilor persoana în vârstă de 33 de ani a decis să parcurgă lacul în înot, iar după ce a înotat 4 km și-a pierdut orientarea în spațiu.

Persoana nu a panicat, dar nu a reușit să ajungă la mal, astfel aceasta s-a aflat preț de 6 ore în apă.

Angajații IGSU care desfășurau Campania de prevenire a înecurilor în preajma bazinului acvatic au observat acțiunile disperate ale înotătorului, reușind să ajungă la acesta prin intermediul bărcii.

Specialiștii au salvat persoana, care s-a ales cu o ușoară  hipotermie în urma aflării îndelungate în apă.

Bărbatul a fost adus la mal în siguranță. Acesta nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Potrivit IGSU în anul 2020, salvatorii au reușit să salveze 255 de persoane de la înec.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență reamintesc populație că înotul în locuri neautorizate poate pune în pericol viața persoanelor. Totodată specialiștii îndemnă oamenii care sunt martorii unei situații de risc să apeleze de urgență Serviciul 112.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău